Точка срещу Биткойн хейтърите – Тетер и Битфинекс се разбраха с прокурора на Ню Йорк

Най-накрая можем да се сбогуваме с конспиративните теории, свързани с Тетер.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс направи съобщение във вторник относно постигнатото споразумение с iFinex, компанията-майка на Битфинекс и Тетер, с което се слага край на 22-месечната съдебна битка.

Наред с плащането на глоба от 18,5 милиона долара, на двете свързани компании е забранено да извършват каквито и да било търговски дейности в щата Ню Йорк:

Тези компании скриха истинския риск, пред който са изправени инвеститорите и бяха управлявани от нелицензирани и нерегламентирани лица, извършващи дейност в най-тъмните кътчета на финансовата система … […] Тази седмица предприемаме действия за прекратяване на незаконните дейности на Битфинекс и Тетер в Ню Йорк. Тези правни действия изпращат ясно послание, че ще се противопоставим на корпоративната алчност, независимо дали тя идва от традиционна банка, платформа за виртуална търговия с валута или друг вид финансова институция.

Битфинекс и Тетер не признават за никакви нарушения.

„Вярващите в Тетер“ губят доверие

Както съобщава U.Today, New York AG съди Битфинекс още през април 2019 г., временно разбивайки пазара на криптовалути. Джеймс обвини Тетер, че е заел 850 милиона долара на свързаната борса, за да прикрие загубата си, свързана с неуспешния доставчик на плащания Crypto Capital.

Делото добави повече гориво към дългогодишната теория на конспирацията за Тетер, с обвиненията, че създава своите символи от нищото, за да манипулира пазара на биткойни, превръщайки се в един от неизчерпаемите източници на страх, несигурност и съмнение (FUD) в индустрията. Тези неоснователни твърдения бяха активно подтиквани от някои от най-откровените критици на криптовалутата, включително нобеловият лауреат Нуриел Рубини.

Адвокатът на Тетер Чарлз Майкъл разкри, че информацията за резервите на емитента на стабилни валути е била разкрита на доброволни начала:

Предложихме като част от споразумението за сетълмент да разкриваме на тримесечие – както на Генералната прокуратура, така и на обществеността – допълнителна информация за резервите на Тетер.

В своето изявление Тетер съобщава, че офисът на AG не е намерил доказателства за това, че USDt токените не са подкрепени от доларовите резерви на Тетер:

Противно на онлайн спекулациите, след две години и половина не е установено, че Тетер някога е издавал тетери без подкрепа или с цел да манипулира крипто цените.

Биткойн скочи над 7,6% на борсата Битстамп само за минути, след като сетълментът стана публично достояние.

Източник

Leave a Reply