Том Лий: Завръщането на Биткойн до $ 8,000 потвърждава края на крипто зимата

Няма съмнение, че Биткойн и крипто пазарите са горещи напоследък. От началото на април Биткойн почти се е удвоил в ценовата си капитализация, възстановявайки над $ 200 млрд. Отново. Ледът сякаш се е стопил и някои индустриални анализатори са убедени, че това е края на крипто зимата.

13-те причини за Том Лий

Пермабулът на Фондстрат Глобал Адвайзърс Томас Лий публикува тринадесетте причини, поради които крипто зимата е приключила. След като посочи това, което той описа като „обезпокоително отдръпване до $ 6,200“, Лий добави, че връщането към $ 8,000 е потвърждение, че тенденцията е непокътната.

Някои от причините на Лий имат по-голяма тежест от други, но той започва с поглед назад към ноември 2018 г. и битката с Биткойн Кеш, с която мнозина спекулираха, и която доведе до окончателната капитулация до $ 3,200. След това той отбеляза, че Bitcoin Trust на Grayscale е отчел, че премията на NAV намалява до 5%, което е най-ниското си ниво от 2017 г., което също предполага, че е настъпила капитулацията. Оттогава премията на фонда нарасна до 41%.

Четете още: Биткойн е с повече търсения в Гугъл от „Доналд Тръмп“

Ежедневните транзакции по веригата станаха положителни за първи път от януари 2018 г., а индексът Bitster Misery на Фондстрат през март се повиши над 67 за първи път от август 2017 г.

Обемът на извънборсовия пазар (OTC) също започна да нараства, като многобройни брокери отчитаха активност на нови клиенти, които се покачиха с 60-70% в сравнение с преди четири месеца. Имаше и спекулации, че ескалираната търговска война на американския президент Тръмп с Китай е подтикнала купувачите към това да заредят Биткойн като по-безопасно съхранение на стойност.

Биткоинският „златен кръст“ в края на април беше огромен технически показател, че тенденцията е обърната. Минималната реакция на негативните новини, като напр. Tether imbroglio и хакът срещу Бинанс, също потвърждава голямото доверие в крипто пазарите. Накрая Конференцията Consensus от този месец беше потвърждение за края на крипто зимата според Лий.

Много буйна седмица

Цената на Биткойн за последните 7 дни. Coinmarketcap.com

Биткойн имаше страхотна седмица с рекордни нива на обем над 100 милиарда долара и масивна свещ, която да я затвори. С покачване от 13% за седем дни всички говорят, че масовата корекция е намаляла, тъй като анализаторите търсят следващите нива на съпротива. Търговецът на пълен работен ден „The Crypto Dog“ направи класациите и предвиди седмична съпротива на $ 8,215 и поддържка около 7,300 долара. Той добави:

„Бичият пазар в края на седмицата за #Bitcoin доведе до почти рекорден обем, утвърждаващ силата и валидността на това рали.“

Четете още: Биткойн спечели търговската война между САЩ и Китай

По време на писането на статията Биткойн отново надмина $ 8,000 и се търгува с 2.7% ръст за деня. Той достигна дневен максимум от $ 8,250, където удари съпротива по време на азиатската търговия преди няколко часа.

Източник

Leave a Reply