Тиражът на ETH в сравнение с пазарната капитализация показва най-бичата дивергенция от май 2021 г. насам

До ъпгрейда на Ethereum (ETH) Merge остават по-малко от два дни, тъй като вторият по големина актив по пазарна капитализация изглежда ще започне прехода си към Proof-of-Stake (PoS) на 15 септември.

В светлината на интереса към актива DeFi, показателите на веригата показват положителни признаци. Съотношението между уникалните ETH, които се преместват, и текущата пазарна капитализация на мрежата е в най-доброто си състояние от 16 месеца насам, според данните от модела на NVT circulation от платформата за анализ на поведението Santiment на 13 септември.

В сравнение с пазарната си капитализация тиражът на токените Ethereum показва най-бичата дивергенция, която е виждал от май 2021 г. насам.Тъй като търговците се подготвят за сливането, на свой ред тиражът на токените ETH се върна към бичи сигнал.

Въпреки това е възможно да има и увеличение на оборота поради операциите на DeFi, както и опасения относно възможността за загуба на обезпечение след сливането, наред с други неща.

Надстройката Merge има своите песимисти

Струва си да се спомене, че Маркус Сотириу, анализатор в брокерската компания за цифрови активи GlobalBlock, призна, че сливането представлява няколко риска, които могат да изпъкнат по време на началните етапи на надграждането, в бележка, споделена с Finbold на 12 септември.

Според Сотириу след прехода някои от предизвикателствата, които вероятно ще се появят, ще бъдат невъзможността на потребителите да обработват новата верига, тъй като софтуерът все още ще бъде нов.

„Освен това някои от приложните програмни интерфейси могат да се повредят по начин, който много хора не могат да предвидят. Освен това може да има още едно забавяне, което ще разочарова инвеститорите, които от години чакат този преход“, казва той.

Междувременно популярен търговец на криптовалути също предупреди, че Ethereum може да се окаже в ситуация на pump and dump, особено при разпределянето на токени от стария протокол Proof-of-Work (PoW). По отношение на тази тема Кевин Мърко, главен изпълнителен директор и основател на Coinmetro, заяви пред Finbold:

„Трейдърите привидно използват един от най-старите трикове в книгата: „купи слуха, продай факта“. Не бих се изненадал да видя спад на цените през втората половина на септември. Но това няма да попречи на инвеститорите на дребно, водени от FOMO, да напълнят торбите си междувременно. В дългосрочен план обаче сливането несъмнено ще има положителен ефект върху Етериум“.

Той добави:

„Септември е на път да се превърне в поредния крайъгълен камък в историята на криптовалутите, а това означава огромни възможности за инвестиционна възвръщаемост.“

И накрая, Ethereum се търгуваше за 1720 долара, с 1,37% спад за последните 24 часа, но с 3,94% ръст за предходната седмица към момента на публикуването, с обща пазарна стойност от 210 млрд. долара, според CoinMarketCap.

Източник: https://finbold.com/eth-circulation-compared-to-market-cap-shows-most-bullish-divergence-since-may-2021/

Leave a Reply