Тетер печата още $ 100 млн. USDT: Уикенд действие пред биткоин?

Тетер, компанията зад най-популярната стабилна монета, е отпечатала още $ 100 милиона USDT. Всички те са изсечени на блокчейна на Етериум и вече са изпратени на адреса на съкровищницата на Тетер. Този ход идва точно преди уикенда, когато традиционно се провежда по-голямата част от търговията.

$ 100 милиона отпечатани USDT

Популярният и доста противоречив издател на стабилни монети Teter е отпечатал още една партида USDT. Този път компанията е издала общо $ 100 млн. USDT, всички от които са базирани на блокчейна Eterium. Транзакцията може да се види тук.

Четете още: Бинанс пуска стейбълкойн, вързан за Биткойн

Според страницата на Tether Transparency, общата сума на USDT в обръщение в мрежата на Етериум е $ 1,1 млрд. От тях 37 млн. долара са разрешени, но не са издадени. С други думи, Тетер е отпечатало около 10% от цялата си сума на блокчейна Етериум.

Напоследък имаше доста такива движения. В началото на юни Cryptopotato съобщи, че компанията е отпечатала USDT на стойност $ 150 милиона.

Запознайте се с Койнбейз тук

Какво означава това за цената?

Може би въпросът, на който всеки търси отговор, е дали този ход от Тетер ще играе някаква роля в ценовото действие през следващите няколко дни.

Всеки сам за себе си може да предполага дали това количество USDT ще има никакво въздействие върху пазара.

Въпреки това има много спекулации по въпроса. Това се дължи главно на скандалното минало на компанията. Имаше твърдения, че Тетер е манипулирал пазара през 2017 г., когато Биткойн се изстреля до $ 20,000.

Четете още: Криптопазара олекна с 8 милиарда долара за минути, но Биткойн се възстановява бързо

Изглежда, че подобни тревоги се появяват отново и има такива, които вярват, че точно Тетер подхранва скока през 2019 година.

Разбира се, винаги има друга страна на историята. Главният изпълнителен директор на Kraken, например, смята, че действителното търсене е това, което стои зад последния бичи пазар, а не Тетерското печатане на USDT.

Нямам вътрешна информация за това какво се случва в Тетер, но мога да ви кажа, че исторически, когато виждате растеж в снабдяването с Тетер, наблюдаваме растеж на доставките на американски долари, идващи в Kraken. И други борси биха съобщили същото. – каза Джеси Пауъл.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply