Тези 6 криптовалути избухнаха с повече от 2000%

През изминаващата година много криптовалути отбелязаха значителни печалби, a една монета се покачи с 6 000%.

Шест криптовалути са се повишили с над 2000% досега тази година, сочат данните на Messari. Всички те надминаха Биткойн, който се повиши със 154% от началото на годината.

Тези монети са; ZAP, AAVE, BAND, UBT, CVT и YFI. Първите две в този списък – ZAP и AAVE – разбиват конкуренцията на останалите с процентно увеличение от 6000% и 4000% всяка.

Две монети поскъпнаха с над 4000%

ZAP – криптовалута, която работи на платформата Ethereum – постигна най-голямото процентно увеличение през годината досега. В началото на годината цената на ZAP беше почти незначителна – $ 0,002, но сега е на цена от $ 0,111. Това означава, че активът е постигнал процентно увеличение от над 6300% за годината досега.

Доларът е загубил 99% от стойността си спрямо Биткойн

Токенът на Aave, AAVE, е на второ място. Aave е децентрализиран финансов (DeFi) протокол, който позволява на хората да заемат различни крипто активи. Токенът на протокола – понастоящем на цена от малко под 80 долара – започна годината от 0,018 долара. Това означава, че цената на AAVE се е увеличила с 4,288% тази година.

И двете криптовалути са в собствена лига, когато става въпрос за процентно увеличение през годината. Останалите четири крипто активи се повишиха над 2000%.

Другите шамиони

BAND токенът на Band Protocol се нарежда на трето място, следвайки ZAP и AAVE с голям марж.

Понастоящем при цена от $ 6.54, BAND регистрира увеличение на цената с 2,727% тази година, която стартира на $ 0.236.

Точно зад BAND е UBT токенът на Unibright, описан от екипа на Unibright – „който работи за интегриране на технологията на блокчейн в съществуващия бизнес – като негов помощен токен“. Понастоящем UBT се оценява на $ 0,530, с пазарна капитализация от малко под 79 милиона долара. От 1 януари цената на UBT се е увеличила с 2665%.

CVT токенът на CyberVein е на пето място. CyberVein е голям доставчик на услуги за данни, който предлага решения за интелигентни градове по целия свят. CVT откри годината на $ 0,005, което означава, че текущата му цена от $ 0,012 представлява увеличение от 2 295% от 1 януари.

CVT е само малко по-скъп от ZAP, най-евтината криптовалута в този списък.

Извънредно: Министрите на финансите на G7 подкрепят регулирането на криптовалутите

YFI на Yearn Finance е последен в списъка. YFI е основният управляващ знак за мрежата на Yearn Finance на продуктите на DeFi и е единственият знак в този списък, който не е съществувал в началото на годината.

YFI притежава най-голямата пазарна капитализация от всички тези криптовалути, с общо 745 милиона долара до момента.

След като стартира през юли 2020 г., YFI се появи на цена от малко над 1000 долара. Оттогава той генерира много внимание в пространството на DeFi, като дори цената му се увеличи до 43 000 долара през септември.

Текущата му цена обаче е 24 743 щатски долара, което е почти половината от рекордното й ниво. Но YFI остава достатъчно скъпа, за да се класира като криптовалута, която се е увеличила с над 2000% тази година. По време на писането на статията, процентното увеличение на YFI е 2141%.

Има големи възможности за растеж в крипто – за тези, които знаят къде да ги намерят.

Източник

Leave a Reply