Създава ли Reddit система за бакшиши, базирана на блокчейн?

Reddit може да е на път да въведе нова система от точки, базирана на блокчейн, в приложението си, ако може да се вярва на екранен запис, публикуван днес в subreddit на Криптовалути.

Потребител на Reddit, MagoCrypto публикува видеото, което представлява демонстрация на нова версия на приложението Reddit, която показва функция със споменаване на точки от общността. При задълбочаване в често задаваните въпроси за функцията на портфейла изглежда има: страници за разпространение, портфейл, архивиране и възстановяване и блокчейн.

Видеоклипът, който не е потвърден, предполага, че Reddit може да експериментира с използване на блокчейн или криптовалута, свързана с награждаване на публикации.

Предишни системи за точки

Преди около една година Reddit пробва инициативата за „community points“, която дава на потребителите да получават награди в „community points“ за участието им в платформата. Първо беше пусната в Reddit общността, r /ethtrader, а след това на
r /Stellar.

Четете още: Игра на базата на Етериум за подобряване на потребителското преживяване с решение за мащабиране Matic

Въпреки че първоначалните опити са получили подкрепа от общността, скорошното видео показва много потребители, които не са склонни да включат блокчейн, с цел използване на „модерна“ дума. Други потребители са любопитни кой блокчейн ще бъде използван или Reddit ще разработи свой собствен. Преобладяващия въпрос, в цялата тема е, „защо блокчейн?“

Един от топ коментарите просто пита: „Кой блокчейн?“, На който много потребители отговориха „Етериум“, въпреки че никой не можа да предостави доказателства в подкрепа на твърденията.

Екосистемата на Reddit, базирана на блокчейн, би могла да бъде голяма стъпка към масовото му възприемане. През февруари 2020 г. над 1,3 милиарда уникални посетители отвориха Reddit.com, като 430 милиона активни потребители са отчени през декември 2019 г.

Според Comscore, 38% от потребителите на Reddit считат себе си за любители на технологиите. r / Bitcoin има над 1,4 милиона членове, като r / Cryptocurrency седи малко под 1 милион членове.

Читателите на Reddit вече можеха да дават бакшиши на публикации с основни токени за внимание (BAT) през Brave Browser, въпреки че тази функция е изцяло инициирана от екипа на Brave. Twetch, подобна на Twitter платформата за социални медии, на Bitcoin SV, и Hive, хард форка от оригиналния блокчейн Steem, разполагат с опции за бакшиши в съответните им общности.

Източник

Leave a Reply