Стойността на Биткойн се покачи стремглаво след публикация на Тръмп в Twitter относно тарифите на Китай

На криптовалутата се гледа все повече като на безопасна инвестиция,тъй като търговската война ескалира след серия от публикации на президента Тръмп , което допълнително засили търговското напрежение между САЩ и Китай.

Криптовалутните анализатори твърдят, че за първи път цената на Биткойн е реагирала в „реално време“ на ексклузивната новина за търговската война.

Пикът на цените подкрепи доказателствата, че инвеститорите възприемат Биткойн като сигурен актив по време на икономически сътресения и геополитическа несигурност.

„Ескалиращото напрежение между двете най-големи икономики в света ще накара инвеститорите да се обърнат към децентрализирани, несъвластни, сигурни валути, като биткойн, за да ги защитят от сътресенията на традиционните пазари“, каза пред The ​​Independent Найджъл Грийн, изпълнителен директор на финансовата консултантска фирма deVere Group.

Продължаващият търговски спор, вероятно ще продължи да поддържа цената на Биткойн и други криптовалути по-висока, добави той.

В петък Китай обяви нов рунд от 75 милиарда долара – (61 милиарда британски лири) на тарифите за стоки , които ще влязат в сила на 1 септември.

В отговор г-н Тръмп заклейми „ политически мотивираните“ тарифи и изложи плана си за ответни данъци върху вноса на китайските стоки. „За съжаление,предишните управляващи администрации позволиха на Китай да достигне далеч извън рамките на честната и балансирана търговия, което се превърна в сериозна тежест за американския данъкоплатец “ , – подчерта Тръмп в Twitter.

„ Не мога повече да позволявам на това да се случва! В духа на постигането на справедлива търговия трябва да балансираме множеството несправедливи търговски отношения. “

Тръмп добави, че от 1 септември тарифите на вноса от Китай на стойност 300 милиарда долара ще бъдат увеличени с пет на сто.

Непосредствено след публикациите на г-н Тръмп, цената на Биткойн претърпя внезапен скок от $ 200 (£ 164), за дадостигне стойността си от $ 10,400 (£ 8,151).

„Станахме свидетели на първия път, в който Биткойн реагира остро и в реално време на на Търговската война“, отбеляза пазарният анализатор и инвеститор в криптовалута Алекс Крюгер.

„Доколкото си спомням, това е първият път, когато Биткойн реагира в реално време на събитие извън света на криптовалутата.“

Източник : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/bitcoin-price-latest-trump-us-china-trade-war-tariffs-a9078861.html

Leave a Reply