Според Рипъл съдебният иск на SEC е навредил на „безброй невинни притежатели на дребно на XRP“

Седмица след като Комисията за ценни книжа и борси повдигна обвинения срещу Рипъл твърдейки, че компанията е продала нерегистрирани ценни книжа на стойност 1,3 млрд. долара, Рипъл публикува изявление, в което отблъсква обвиненията.

Според компанията, искът на SEC вече е навредил на „безброй невинни притежатели на дребно на XRP, които нямат връзка с Рипъл“ добавяйки, че таксите „ненужно замъгляват“ регулаторната среда за цялата крипто индустрия.

Сривът на Рипъл от 0,27$ до 0,27$ – край или гениално подготвено начало?

Рипъл заяви, че ще продължи да подкрепя „всички продукти и клиенти“ както в страната, така и в чужбина. „По-голямата част от нашите клиенти не са в САЩ и общия обем на XRP се търгува до голяма степен извън САЩ“, се казва в него и добавя: „Има ясни правила за движението на XRP във Великобритания, Япония, Швейцария и Сингапур например.“

„В продължение на осем години изградихме продукти, които помагат на стотици клиенти да решат проблемите около глобалните плащания – ще защитим нашата компания и ще очакваме с нетърпение да уредим този въпрос в съда, за да получим най-накрая яснота за американската крипто индустрия“, каза Рипъл в изявлението.

Източник

Leave a Reply