Слух: криптоплащания в eBay

Възможността за криптоплащания в eBay е напът да стане реалност. Гигантът сериозно обмисляше да добави Биткойн през декември 2017 г.. Сега вече е напът да прегърне новоизградената цифрова валута.

Според слуховете eBay, базираният в САЩ гигант за електронна търговия, изглежда, че прави стъпка към криптовалутите. Наскоро онлайн изтече нова обява за Consensus. Ако eBay отваря обятията си за криптоплащания, това може да бъде благодат за приема на тези валути.

Ще влезе ли eBay в света на криптовалутите?

Можете да намерите всякакви видове крипто-свързани стоки в eBay. От произволни предмети с логото на Биткойн до хардуер за криптодобив. Има дори отделна секция „Виртуална валута“ където можете да купувате/продавате криптовалути директно.

Факт е обаче, че eBay е спонсор на Consensus, най-голямото събитие в криптоиндустрията. Това кара много хора да вярват, че в крайна сметка компанията може да направи такава значителна стъпка като приемането на криптоплащания в eBay.

Трябва също да се има предвид, че изпълнителният директор на eBay Саня Кон се присъедини към UTRUST за стартиране на криптоплащане през миналата година, което също може да е показателно за крипто-амбициите на eBay.

Четете още: Пазарувайте с Биткоини в Амазон, благодарение на Муун и Светкавичната мрежа

Още през декември вицепрезидентът на eBay Скот Катлър разкри, че компанията разглежда криптовалутите като допълнителна опция за плащане, но все още не е взето такова решение.

Поглед към другите търговци на дребно

Междувременно, Overstock.com, основният конкурент на Амазон, беше първата голяма търговска компания в САЩ, която грабна идеята за Биткойн. Освен че приема Биткоини, Overstock също така позволява на своите клиенти да ги купуват директно от сайта с помощта на Bitsy.

Въпреки че крипто-пространството постепенно узрява, все още е доста трудно за търговците да приемат Биткойн. Например пазарът на онлайн игри онлайн Steam изхвърли валутата през декември 2017 г. поради „високи такси и волатилност“.

Както се съобщава от U.Today, ПейПал продължава да работи върху Блокчейн технологиите и криптовалутите, но Биткойн е „не е голям приоритет“ за тях засега.

Източник

Leave a Reply