След Тесла: Туитър обмисля добавянето на Биткойн към баланса си, казва финансовият директор на компанията

Ще бъде ли гигантът в социалните медии Туитър следващия, който ще постави BTC в баланса си? Финансовият директор на компанията заяви, че фирмата го обмисля.

Главният финансов директор на Туитър Нед Сегал каза, че платформата за социални медии търси потенциално въвеждане на Биткойн в баланса си. Освен това изпълнителният директор заяви, че Туитър проучва опции за плащане на служителите и доставчиците си в първата по рода си криптовалута.

Туитър поставя BTC в баланса си?

Изглежда, че покупката от Тесла на биткойни на стойност от 1,5 милиарда долара промени играта, като много медии поемат инициативата да потърсят други компании относно техните възгледи и потенциално участие в актива.

Финансовият директор на Туитър Нед Сегал беше поредният, който получи подобен въпрос по време на изявата си в Squawk Box на CNBC. Той коментира, че платформата за социални медии „следи отблизо“ какво правят другите компании, за да се учат от ходовете им, а покупката на BTC от Тесла не е останала незабелязана.

Сегал отбеляза, че Туитър проучва възможностите за поставяне на основната криптовалута в баланса си, но само ако търсенето за нея е налице:

„Когато мислим за нашия баланс, ние мислим за това как е инвестиран и за валутата, в която е инвестиран, спрямо това как можем да плащаме на хората.“

Направихме много предварителни проучвания, за да обмислим как бихме могли да платим на служителите си, ако те поискат да им бъде платено в Биткойн, или как да платим на доставчиците, ако поискат да им бъде платено в Биткойн и дали трябва да имаме Биткойн в баланса си, ако това се случи.“

Въпреки че Туитър обмисля тази опция Сегал каза, че компанията все още не е направила промени в тази насока.

Ще ги направи ли Джак Дорси?

След като получи въпроса за възгледите на Туитър относно Биткойн, Сегал прехвърли топката към главния изпълнителен директор на компанията Джак Дорси – добре познат поддръжник на BTC. Square, компанията за финансови услуги, която Дорси също управлява, купи 50 милиона долара в Биткойн в края на 2020 година.

Освен това изпълнителният директор актуализира своята биография в Туитър, за да показва само думата „Биткойн“ миналата година и все още не я е променил. Дорси също похвали криптовалутата, докато защитаваше решението на Туитър да забрани акаунта на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Като такъв, изпълнителният директор, който управлява собствен Биткойн възел, може да бъде последната капка, която да натежи на решението на Туитър да постави BTC в баланса си.

Източник

Leave a Reply