След Биткойн, Пол Тюдор Джоунс подкрепя и Етериум

Мениджърът на хедж фондовете за милиардери направи сравнения с благородни и индустриални метали, когато обсъждаше Биткойн, Етериум и други цифрови активи.

В интервю за Yahoo! Finance, Пол Тюдор Джоунс, един от най-известните инвеститори в света, сподели своята дългосрочна гледна точка за биткойните, Етериуми други криптовалути.

Интересът към търсенето в Гугъл на Етериум достигна най-високата си точка от февруари 2018 г. насам

Джоунс смята, че Биткойн има „грешна пазарна капитализация“ в сравнение с акциите и фиатните валути, което предполага, че вярва в потенциала за растеж на криптовалута номер едно.

След това той спомена Етериум и Tether като две други видни криптовалути.

Биткойн, Етериум и „Металният комплекс“

Той добави, че криптопространството ще бъде „много подобно на металния комплекс“. Тоест биткойнът би представлявал благороден метал като златото, поради неговия цифров дефицит и наследство като първата криптовалута.

Междувременно други криптовалути могат да бъдат по-близки до индустриалните метали като „мед, платина и паладий“.

Сравнението не е съвсем нова гледна точка: Биткойн често се споменава като форма на цифрово злато, не само през тази година.

По същия начин сравнението на Джоунс с използваеми индустриални метали е може би подходящо описание за актив като ETH. Потребителите на блокчейна на Етериум трябва да харчат ETH, за да взаимодействат с програмируемите интелигентни договори на мрежата, но валутата има и приложение за използване извън захранването на мрежата.

Докато биткойнът представлява форма на запас от стойност като златото, ETH може да се окаже по-подобен на многоцелевия метал като платината.

Европейската централна банка обмисля да отпечата още 750 милиарда долара

Джоунс продължи, че криптопространството напомня на интернет запасите от края на 90-те. Растежът на World Wide Web подклади вълната от спекулативна мания за свързаните с Интернет акции в началото на хилядолетието, което доведе до бум и пробив на пазарния цикъл, известен като „Dot-com балон“.

Джоунс каза, че смята, че подобен сценарий може да се развие в криптовалутното пространство, като само няколко проекта вероятно ще оцелеят в дългосрочен план.

Той също така каза, че цифровите валути вероятно ще бъдат широко разпространени през следващите две десетилетия и че „парите в брой може да изчезнат“. В заключение той каза, че ще „приеме, че пътят напред е на север“, по отношение на цената на криптовалутите.

Джоунс изненада крипто общността, когато се насочи към биткойните по-рано тази година. Тогава той каза, че BTC представлява 1-2% от инвестиционния му портфейл.

Джоунс се смята за легендарна фигура във финансовия свят. Неговата нетна стойност се оценява на 5,8 милиарда долара.

Източник

Leave a Reply