Следващият скок на Биткойн ще надмине 20 000 долара според експерт

Том Шонъси, съосновател в Delphi Digital, независим изследовател за институционален анализ смята, че следващият скок при Биткойна ще бъде по-голям от този през 2017 година.

„Последният скок на Биткойн беше воден от свръхестествеността около магическите интернет пари. Следващият ще бъде продиктуван от действително макро-базирано разбиране за ползите от не-суверенна, ограничена, цифрова валута. Следващият бичи пазар ще е по-голям – каза той.

Тъй като биткоинът и останалата част от пазара на криптовалута узряват с времето, изследователи като Шонъси предвиждат търсенето на децентрализирани алтернативни крипто-валути да се увеличи, което в крайна сметка ще доведе до увеличение на цената на биткойна.

Какво да очакват инвеститорите от Биткойн в близко бъдеще?

През изминалия месец цената на биткойна се е повишила с 33% спрямо щатския долар от $3,901 до $5,268.


Цената на биткойна се е повишила с 33% през последния месец (източник: coinmarketcap.com)

От техническа гледна точка, рязкото покачване на цената на биткойна позволи на доминиращата криптовалута да подмине ключовите нива на съпротива, които предотвратиха по-нататъшния спад под региона от $3,000.

Според търговеца на криптовалуса Джош Рагер, стабилността на Биткойн на ниво от $5,200 може също да засили доверието в актива, което ще подкрепи следващото голямо рали.

„Колкото по-дълго Биткойн варира между $5,000 и $5,200, толкова по-силна ще е подкрепата при следващия скок. Въпреки, че това също се превръща в силна съпротива, по мое мнение Биткойн ще остане в ценовия диапазон на тази диаграма (нива около $5,000) за предстоящите седмици – каза Рагер.

Защо инвеститорите остават уверени след мечия пазар?

От януари 2018 г., въпреки възстановяването през април, цената на биткойна се е понижила със 74% от най-високите си стойности, достигнали $20,000.

И все пак, много изследователи и инвеститори остават уверени както в биткойн, така и в криптовалутите като цяло, вероятно поради напредъка, който индустрията е постигнала през последните месеци в области като спазване на правилата, прозрачност, сигурност и институционализация.

Основни фактори като скоростта на хешрейта и обемът на транзакциите на биткойн също се увеличават от началото на миналата година, което предполага, че копаещите все още са ангажирани с осигуряването на мрежата, очаквайки цената да се увеличи в дългосрочен план.

Все още съществува възможност добивната инфраструктура на Биткойн да се е подобрила през последните 12 месеца, допринасяйки за повишаването на скоростта на хеширане на мрежата. Но високите разходи за копаене все още оказват значителен натиск върху миньорите.

Дъното е достигнато

През януари Delphi Digital заяви в доклад, че екипът очаква дъното на Биткойн да бъде достигнато през първото тримесечие на 2019 г.

„Като използваме графиките на предишните цени на дъното в сравнение с различните нива на циркулиращи биткойни, ние можем да използваме текущата динамика на UTXO, за да подкрепим прогнозата си за груба дата за ценово дъно (някъде през първото тримесечие на 2019)”, се казва в доклада.

Търговците обикновено смятат най-ниската точка на Биткойн през март при $3,122 за дъното на доминиращата криптовалута на базата на различни фактори. В средносрочен план изследователите очакват настроенията около криптовалутата да продължат да се подобряват.

Източник

Leave a Reply