Скокът в цената на Биткойн е подхранван от опитни крипто-търговци

Параболичният скок на Биткойн през 2019 г. идва от ветеранските криптовалутни търговци, а не от начинаещите, сочат последните данни.

Новобранците липсват при бума на Биткойн

Анализът на притока на капитали в Биткойн, с любезното съдействие на ресурса за мониторинг Coinlib, показва огромни потоци и от алткойн пазарите, и от стейбълкойна Тетер.

През последните 24 часа, всъщност, Тетер доставя по-голямата част от закупените Биткойни. $ 4.21 млрд. са били обменени между двете криптовалути.

Четете още: Отслабване на долара, иранските санкции могат да вдигнат биткоин и злато до нови върхове

Втори е Етериум, който достигна 1,62 млрд. долара за същия период. Американският долар, от друга страна, доставя около 1,16 млрд. долара, според Coinlib.

Тъй като BTC/USD надхвърли $ 12,500, теориите се увеличават по отношение на това как Биткойн спечели толкова бързо и накъде ще се стреми следващата му траектория.

Биткойн като цяло отново се появяват в новините. Данните за притока на средства обаче създават интересни интерпретации за това кой го купува.

Една възможна теория се върти около идеята, че старите кучета са отново в играта. Притежателите на Тетер и Етериум могат да увеличават печалбите си, докато потребителите на начално ниво – тези, които преди не са притежавали криптовалута – остават встрани.

Подобен сценарий ще постави фазата на бичия пазар от 2019 г. в контраст с предходния от 2017 г., когато основните потребители, изглеждаха обхванати от „FOMO“ – или „страх от пропускане“.

„Всички данни, които имаме, показват, че сегашното рали на #bitcoin се управлява от (крипто търговци), които вече са запознати с пазара,“ Mati Greenspan, старши пазарен анализатор в базираната във Великобритания платформа eToro, коментира заключенията в сряда.

„… Въпросът е, дали начинаещите ще вдигнат палката и ще ни издухат над (най-високите времена)?“

Китай, Тетер и Кимчи премии

Като алтернатива, Азия – и по-специално Китай – може да лежи в центъра на ентусиазма.

Както съобщава Биткоикоист, блокирането на Китай за закупуването на криптовалута доведе до това търговците да използват все по-гениални начини за излизане на пазара.

Тетер според инзвестни коментатори, функционира като посредник между юана и BTC.

Ако тази теория е вярна, тя би обяснила и големите обеми на търговия между Тетер и Биткойн.

Четете още: Втори шанс с Етериум за тези, които изпуснаха Биткойн кораба

Данните от Южна Корея, където потребителите плащат премия в биткоини на борсите във фиктивни условия, също ще потвърдят концепцията.

Известно като „Кимчи премия“, това явление исторически се появява по време на бичи фази за Биткоин, като този месец не е различен. На Upbit, основна платформа за търговия, BTC/USD в Корея, търговията вече надмина $ 13,000.

Третата идея, свързана с дългоочакваното участие на институционалните инвеститори, може да се окаже, че ще повлияе на пазарите в близко бъдеще. С фючърсите на Биткойн, които вече показват рекордни обеми, стартирането на фючърсните оферти на Bakkt през юли вече е сравнено с първото приземяване на луната.

Източник

Leave a Reply