Синът на президента на Южна Африка носи чорапи с Биткойн при встъпването му в длъжност

Кирил Рамафоса бе назначен като шестият демократично избран президент на Южна Африка. Неговият син, Тумело, реши тематично да носи чорапи с Биткойн при клетвата на баща си.

Синът на новоизбрания президент на Южна Африка, Тумело Рамафоса, е известен адвокат на блокчейн в Африка. Той организира конференцията „Отключване на Блокчейн на Африка“ в Йоханесбург през август 2018 г. Младият адвокат смята, че криптовалутите имат потенциала да осигурят достъп до банкиране на хората на континента, без физически достъп до банките.

Четете още: Китай вдига забраната за Биткойн? Случайната обмяна е легална според адвокат

Имайки това предвид, не е изненадващо, че Тумело е решил да носи чорапи с Биткоини при встъпването на баща си.

Биткойн в Африка: Банкиране без банкови сметки

Исторически Африка е била оставена с тежко повредена инфраструктура и остатъци с колониализъм.

Около 80% от населението на Африка на юг от Сахара не използва официални или полуформални финансови услуги – най-високият дял в света. Тъй като Блокчейн обещава нова финансова структура, континентът има потенциала да прескочи миналите утвърдени западни форми на финансиране и да създаде свои собствени алтернативни системи за производство, финансови услуги и управление.

Африканците – дигитализирани

Тумело каза, че е открил Биткойн през 2010 г. Оттогава той е открит организатор и природозащитник. В страна, където цената на животните може да достигне абсурдни нива, той планира да дигитализира собствеността на добитъка и други активи за местните хора чрез стартирането на StudEx.

Четете още: Първият проследен с блокчейн кораб отплава от Саудитска Арабия за Ротердам

Тази година Тумело ще ръководи усилията за стартиране на първия университет, фокусиран върху блокчейн за млади предприемачи в Южна Африка. Той се надява, че чрез образованието Южна Африка и останалата част от континента могат да изградят мост към процъфтяващата индустрия на блокчейн в Съединените щати и света.

Носейки чорапи с Биткойн е са стилно свидетелство за това колко много вярващ е Тумело в тази нова технология.

Източник

Leave a Reply