Седмичен обзор: От Биткойн на 10 000 долара, до „криптовалутата“ на Фейсбук

Тази седмица беше прекрасна за Биткоин и останалата част от пазара на криптовалута, с нови регулаторни ограничения, технологични гигантски криптовалути, IPO и годишни висини, които разтърсваха заглавията.

Цената на Биткойна хвърчи нагоре

След като влезе в седмицата високо (с 13-месечен връх при това), Биткойн успя да я завърши още по-високо. Най-важното е, че цената на Биткойн проби психологическата марка от $ 10,000. Ниво, което не сме виждали повече от 15 месеца. Биткойн на 10 000 долара, как се стигна до там?

Четете още: Биткойн доближи $ 11,000, Етериум превзе $ 300

Първата стъпка беше да се задържат и укрепят ценовите печалби от миналия уикенд. Това се постигна, фокусът се превърна в пробиване на съпротивата при $ 9300, и поемане към следващата цел. $ 10,000 беше очевиден претендент, но метеоритните печалби от миналата неделя оставиха CME празнина, която мечките можеха да се опитат да затворят.

Опасеният спад никога не се осъществи и към края на седмицата се постигнаха допълнителни печалби на базата на огромни бичи сигнали. Това остави цената в нарастващ път към $10 000. През уикенда имаше пробив, което доведе до нивата от $ 10,600, които виждаме в момента.

Какво следва за Биткойн?

Печалбите от седмицата накараха анализаторите да извадят отново своите предсказателни топки. Tyler Winklevoss предположи, че след като имаме Биткойн на 10 000 долара, няма много съпротива, която да спре поскъпването до $ 15,000. Том Лий от Fundstrat удвои прогнозата си, твърдейки, че $ 40,000 са в играта през следващите няколко месеца.

Някои анализатори, които гледат на „по-голямата картина“, дори започнаха да гледат към $ 100,000, ако пазарните цикли се развият както предишните.

Още преди печалбите от миналата седмица, Биткойн бе настигнал руската парична база, което я направи осмата по големина валута в света.

Четете още: По-голям от Русия – Биткойн вече е осмата по големина валута в света!

Политически движения

Политическите вълнения в Хонконг накараха биткойнът да се търгува с премия от $ 175 на територията, тъй като инвеститорите се опитаха да намалят експозицията.

Продължаващата свръх-инфлация във Венецуела достигна рекордните нива на BTC, които отново се търгуваха на LocalBitcoins.

А в Обединеното кралство страховете на Brexit след последния етап от конкурса за лидерство на консерваторите да вземат решение за нов министър-председател също видяха инвеститорите да се отдалечат от активите в лири стерлинги.

„Криптовалутата“ Libra на Фейсбук стартира с противоречиви настроения

Новините за проекта „Libra“ във Фейсбук бяха трудни за избягване тази седмица, тъй като бяха разпространени дори сред основните медии.

Официалният старт бе във вторник, а уебсайта се срина само миг по-късно. В рамките на часове реакцията започна: „Нахалният опит на Libra да преодолее националния паричен суверенитет“ доведе до прогнози, че правителствата ще ги затворят.

Четете още: Libra на Фейсбук взема от Биткойн и Етериум за да стане „Най-добрата от всички светове“

Франция реши, че е необходима работна група от Г-7, за да се определи какво е стейбълкойн, колко е стабилен и против какво. Fundstrat е по-малко загрижен, твърдейки, че токенът ще се използва главно за закупуване на Биткойн.

Имаше дори твърдение, че логото не е точно оригинално!

Единственото място, което изглеждаше, че Libra срещна любовта, беше Китай. Нека да видим какво може да каже китайското правителство за това.

И накрая…

Последният доклад, постановен от съда на QuadrigaCX и неговия „мъртъв“ главен изпълнителен директор, Джералд Котен, бе публикуван тази седмица. Той съдържаше обезсмислящи искове за присвоени средства, измамни действия и небрежна маржин търговия.

Колко пъти трябва да казваме на хората… Не Вашите ключове, не Вашето крипто.

Източник

Leave a Reply