Сделките с Лайткойн станаха 10 пъти по-евтини

Мрежата на Лайткойн вече има намалена цена на сделката с 10 пъти, разкри екипът в блог пост. Лайткойн (LTC) v0.17.1 носи няколко подобрения в мрежата, включително корекции на грешки, подобрения на производителността и нови функции.

Публикацията описва как минималната такса за транзакция е намалена на 0.0001 LTC / kb. Преди това беше 0.001 LTC / kb.

Новата надстройка носи и някои нови функции в мрежата, като BIP 174 добавя поддръжка за частично подписани транзакции,

BIP 174 PSBT е формат за обмен на транзакции чрез Лайткойн, които все още не са напълно подписани, заедно със съответните метаданни. Тя е предназначена да опрости работните потоци, където много страни трябва да си сътрудничат, за да завършат транзакцията. Примерите включват хардуерни портфейли, мултисегментни настройки и CoinJoin транзакции.

Основателят на Лайткойн Чарли Лий спомена преди това, че променливостта и неприкосновеността на личния живот са приоритети за екипа на Лайткойн. Той добави, че конфиденциалните сделки са в списъка с приоритети.

Екипът предупреждава потребителите, които обмислят надграждане, че все още има грешки в новата версия и настоява да бъдат внимателни, като приканва потребителите да архивират файла си wallet.dat преди да го надстроят.

Източник

Leave a Reply