Сатоши става 33-ият най-богат човек в света на 12-ия рожден ден на Биткойн

Сатоши Накамото надмина Лен Блаватник и Хе Ксианджиян

Сатоши Накамото надмина хората като Шелдън Аделсън, Хей Ксианджиян и Лен Блаватник, за да стане 33-ият най-богат човек в света на 12-ия рожден ден на Биткойн, неговото световно творение.

През юли 2020 г. Whale Alert изчисли, че е успял да добие 1 125 150 BTC, преди да напусне общността завинаги преди повече от десетилетие.

Ако приемем, че Сатоши е все още жив, той би имал нетна стойност от 39,15 млрд. долара, ако е запазил всичките си добити монети.

bloomberg
Изображение от bloomberg.com

По-рано днес биткойнът достигна нов рекорд от 34 800 долара, надминавайки пазарната капитализация на китайския гигант за електронна търговия Alibaba.

Уви, псевдонимите нямат право на участие в списъците за богаташи, съставени от популярни финансови списания. Райън Уоткинс от Месари пише, че Сатоши се възприема „като символ“, вместо като човек.

Биткойн навършва 12 години

Мрежата на Биткойн започна своето съществуване на 3 януари 2009 г., когато първият блок Биткойн с 50 монети беше добит от Сатоши.

Миналият месец биткойнът надмина 600 милиона транзакции, отбелязвайки важен етап от приемането. Първата Фиткойн транзакция се случи между Сатоши и легендата Хал Фини на 12 януари 2009 г., по-малко от седмица, след като първият блок Биткойн беше добит.

Вече има повече от 8000 банкомати за биткойн по света

Както отбелязва евангелистът от криптовалути Андреас Антонопулос, създаването на първата криптовалута в света направи възможно разделянето на парите и държавата:

Светът беше променен завинаги. Разделянето на парите и държавата се превърна в реална възможност за милиони, милиарди. Благодарим ви, Сатоши, Хал Фини и всички останали най-ранни експериментатори в Биткойн.

Джак Дорси, изпълнителният директор на Twitter и Square, също пожела честит рожден ден на Биткойн.

Още един Биткойн милиардер

Междувременно рисковият капиталист Тим ​​Дрейпър се присъедини към ексклузивния списък на Биткойн милиардерите, според Pete Rizzo на Kraken.

Наскоро Дрейпър повтори прогнозата си, че Биткойн може да достигне 250 000 долара до края на 2020 г.

В този момент Сатоши спокойно би бил най-богатият човек в света.

Източник

Leave a Reply