Самсунг пуска бета версия на базираната на Блокчейна на Етериум SDK за най-новите си смартфони Galaxy

В последното действие на Самсунг в криптогалактиката, компанията направи бета версия на базираната на Блокчейна на Етериум SDK, достъпна за партньорите на разработчиците. Комплектът предоставя допълнителни инструменти за dApp и Блокчейн мобилно развитие на най-новите смартфони на Galaxy.

Самсунг обяви, че бета версията на пакета за разработване на софтуер за блокове (SDK) е на разположение за партньори, които искат ранен достъп до инструментите. Комплектът представлява следващата стъпка в стремежа на Сансубг да позволи функционалността на Етериум на своите смартфони Galaxy S10e, S10, S10 +, S10 5G и Galaxy Fold. От компанията съобщиха, че през май ще разширят криптографските функции и до бюджетните телефони.

Четете още: Компютърното гуру Дейвид Гелернтър планира да създаде алтернатива на Фейсбук, базирана на Блокчейн

По-подробно SDK предоставя на разработчиците начини да управляват потребителски акаунти, да разрешават цифрови подписи за транзакции и да манипулират данни за транзакции. Комплектът също така позволява на разработчиците да се свържат с външни студени портфейли, като например Trezor или Ledger устройства.

Партньърите на Самсунг също получават допълнителни функции от комплекта. Те ще имат достъп до „специализиран браузър“ за уеб dApps, който ще разполага с функции за улесняване на по-лесното криптиране на плащанията, както и инструменти за лесно оценяване на таксите с помощта на валутни курсове.

Запознайте се с Койнбейз тук

Освен това партньорите ще могат да изтеглят историята на транзакциите от „блоковия прокси възел на Самсунг“. Не е ясно дали компанията изпълнява собствен възел, базиран на Етериум, или използва доставчик на услуги.

Тези функции ще спомогнат за намаляване на разходите за изграждане на dApps на поддържани мобилни устройства.

Този ход следва други крипто-свързани разработки от Самсунг. През февруари от компанията обявиха, че ще подкрепят ключовото съхранение на криптовалута.

Четете още: Етериум ще води следващия скок на криптовалутите, доставя Интернет в Западна Африка

Функцията би използвала доверена среда за изпълнение, защитена зона в главния процесор на телефона, която ще позволи на устройството да управлява по-сигурно данните за частни блокове. Както казаха от Самсунг, тази функция ще осигури „непробиваема сигурност, която не е срещана никога досега, като я защитава от нарушаване на данните, злонамерен софтуер или други заплахи“.

През юни CryptoSlate също съобщи, че Самсунг произвежда някои от най-модерните чипове за добив на Биткойн от 2018 г. насам.

Официалната версия на базираната на Блокчейна на Етериум SDK ще бъде обявена до края на 2019 г., според компанията. Разработчиците, които искат ранен достъп до бета, могат да поискат партньорство със Самсунг.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply