„Само глупаците избират биткойн“, казва „златната буболечка“ Питър Шиф

„Само глупаците избират биткойн над златото“, според известния привърженик на златото Петер Шиф.

В туит от 24 март Шиф изрази отрицателното си мнение над интелектуалните възможности на инвеститорите в Bitcoin (BTC). Той написа:

„Само глупаците избират биткойн. Досега тази година златото е нагоре с над 7%, а биткойнът е надолу с 3%. Златото е само на 2% от максимума през 2020 г., докато биткойн е с 35% под максимума през 2020 г. “

Шиф посочи също, че по време на финансовата криза през 2008 г. златото падна с около 25% и достигна нов връх за седем месеца. Въз основа на това той направи своя прогноза:

„По време на финансовата криза през 2008 г. златото падна с около 25% и бяха нужни 7 месеца, за да постигне нов връх. Този път златото падна само с около 15% и може да направи нов максимум за по-малко от месец. Това показва колко по-голяма е тази финансова криза и колко по-безразсъдна е настоящата парична политика. “

Биткойн все още е в мечи пазар“

В друг туит Шиф каза, че привържениците на биткойн го обвиняват, че игнорира печалбата на монетата от 12% на ден. Той им отговори:

„Биткойн все още е на мечи пазар. Все още е надолу с 35% от най-високия си дял през 2020 г. и 3% за годината до сега.. За разлика от това, златото е на бичи пазар. То е само 2% под върха за 2020 г. и нагоре 7% за годината до днешна дата. “

Четете още: Folding@Home надминава 400 000 потребители на фона на крипто приноса

Заслужава да се спомене, че похвалите на Шиф към златото са добре съобразени с неговите лични интереси. Той е председател на Schiffgold, търговец на ценни метали.

Както Cointelegraph е съобщавал в миналото, Шиф често се опитва да убеди последователите си, че Биткойн не е достойна инвестиция. На 10 март Биткойн скочи до 8 150 долара, преди да срещне съпротива и да бъде натиснат обратно до 7 730 долара, докато по-голямата част от пазара беше в свободно падане. По това време Шиф пренебрегна факта и каза:

„Биткойн вече не е некорелиран актив. Положително е свързан с рискови активи като акции и отрицателно свързан с активи в сигурно убежище като злато. Когато рисковите активи намаляват, Биткойн намалява повече. Но когато рисковите активи се повишат, Биткойн се повишава с по-малко. Няма стойност в това! ”

До момента на публикуване на тази статия, Биткойн е с 6% по-нагоре за деня като Уол Стрийт отвори на зелено.

Източник

Leave a Reply