Ройтерс: Гари Генслер, професор по блокчейн в Масачузетския технологичен институт и председател на CFTC при Обама, ще оглави SEC при Байден

Генслер проведе курс на тема „Потенциалното използване на технологията на блокчейн – от предприемачи и титуляри – за промяна на света на парите и финансите“.

Избраният президент Байдън най-накрая взе решение за своя номиниран да оглави Комисията по ценните книжа и борсите.

Поне според анонимните източници на Ройтерс в доклад от вторник, Гари Генслер ще бъде кандидатът на Байдън за председател на SEC. По време на администрацията на Обама Генслер беше председател на Комисията за търговия със стокови фючърси, в качеството си на която той отговаряше за прилагането на многото нови разпоредби на Закона на Дод-Франк, последвали финансовата криза от 2008 г.

Генслер прекарва по-голямата част от годините на Тръмп в Масачузетския технологичен институт, като преподава курсове по цифрови активи и блокчейн. Ако бъде номиниран, няма никакво съмнение, че контролираният сега от демократите Сенат би бил готов да го потвърди. Генслер вероятно ще бъде най-информираният криптограф, който да ръководи SEC.

SEC признава използването на XRP като средство за трансгранични плащания

Бившият председател на SEC Джей Клейтън, който се оттегли през декември, беше известен с това, че преследва първоначални предложения за монети през целия си мандат. В началото на мандата си комисията публикува своя доклад DAO, първата си декларация, че цифровите активи могат да бъдат ценни книжа и следователно ще бъдат предмет на юрисдикцията на SEC.

Генслер е лидер във финансовата политика на преходния екип на Байдън, малко след победата му в изборите в началото на ноември. По това време имаше много спекулации относно бъдещата роля на Генслер в предстоящата администрация, като мнозина прогнозираха SEC.

Източник

Leave a Reply