Рипъл с рязко увеличение на транзакциите при глобалната си мрежа RippleNet

Рипъл отчита рязко увеличение на транзакциите в RippleNet, мрежата от банки и финансови институции, които използват пакета от решения за трансгранични плащания на компанията.

Стартъпът от Сан Франциско направи това съобщение, след като официално потвърди разширяването си в най-голямата страна в Южна Америка – Бразилия.

„Рипъл преживява рязко увеличение на транзакциите, добавяйки средно по две до три нови финансови институции към RippleNet всяка седмица. Компанията направи повече транзакции в мрежата през първото тримесечие на 19, отколкото през цялата 2018 година. …

Четете още: Рипъл създава клон в Бразилия, планира да продължи с Латинска Америка

През януари Рипъл надмина 200 клиенти на RippleNet. Компанията преживява бърз растеж на клиентите на всички пазари и стартира в Бразилия в отговор на голямото търсене на клиенти в Южна Америка.”

Огромното мнозинство от клиентите на Рипъл използват платежната система на компанията xCurrent, за да прехвърлят пари по целия свят.

Запознайте се с Койнбейз тук

Клиентите, които използват xCurrent, могат да активират и xRapid, задвижван от XRP, който стартира за комерсиална употреба през октомври миналата година. Засега един път за плащане е официално отворен за xRapid, между Мексико и Филипините. Главният изпълнителен директор на Рипъл Брад Гарлингхаус наскоро каза, че xRapid също навлиза в Аржентина и Бразилия, въпреки че компанията все още не е публикувала официално съобщение.

„Хората получават ликвидност, която съществува на пазара в местните региони между XRP и филипинското песо, XRP и аржентинското песо, XRP и бразилския реал. И това е използването на тази ликвидност, която съществува на пазара. „

Четете още: Банков гигант казва, че Рипъл ще промени начина, по който се движат парите по света

Рипъл казва, че повече от дузина финансови институции вече използват технологията им в Бразилия, включително Santander, BeeTech Global и Banco Rendimento.

 
Чрез своята Университетска инициатива Blockchain Research (UBRI), Рипъл също така подкрепя инициативи за образование в блокчейн технологии в Бразилия, включително програми в Университета на Сао Пауло и Fundação Getulio Vargas.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply