Рипъл обяви партньорството си с гиганта за парични преводи MoneyGram

Рипъл се съгласи да влезе в стратегическо партньорство с MoneyGram (NASDAQ: MGI), една от най-големите световни компании за парични преводи. Чрез това партньорство, което ще има начален срок от две години, Рипъл ще се превърне в ключов партньор на MoneyGram за трансгранично плащане и сетълмент на чуждестранна валута чрез използване на цифрови активи. Във връзка с партньорството, Рипъл се съгласи да предостави капиталов ангажимент на MoneyGram, което позволява на компанията да привлече до 50 милиона долара в замяна на собствен капитал за период от две години.

Партньорството с Рипъл ще се съсредоточи върху продукта xRapid, решение за ликвидност при поискване, което намалява зависимостта от предварителното финансиране, като дава възможност парите да се изпращат от една валута и незабавно да се уреждат в дестинационната валута. Той използва XRP, родния цифров актив на XRP Ledger, като мост в реално време между изпращащата и приемащата валута. XRP остава най-ефективният цифров актив за сетълмент с такси за транзакции само на части от пени, в сравнение с други такси за цифрови активи от около $ 30 на транзакция. В същото време, средното време за транзакция за XRP е две до три секунди, докато други най-големи цифрови активи варират от 15 минути до един час.

Четете още: Всички новини за Рипъл

„С развитието и израстването на платежната индустрия е наложително да продължим да подобряваме нашата платформа и да предоставяме най-ефективното решение за получаване на средства от точка А до точка Б“, казва Алекс Холмс, председател и главен изпълнителен директор на MoneyGram. „Чрез продукта на Рипъл xRapid ще имаме възможността незабавно да уредим средства от щатски долари до валути на дестинация 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, което има потенциала да революционизира нашите операции и драстично да рационализира глобалното управление на ликвидността.“

MoneyGram работи в световен мащаб на глобалния пазар за парични преводи от 600 милиарда долара, обслужвайки милиони клиенти в повече от 200 страни и територии, поддържайки множество валути. Днес MoneyGram разчита на традиционни валутни пазари, за да изпълни своите задължения за сетълмент, които изискват предварително закупуване на повечето валути. Чрез това стратегическо партньорство, MoneyGram ще може да урежда ключовите валути и да съпоставя времето за финансиране с изискванията за сетълмент, като намалява разходите, подобрява ефективността на баланса и намалява риска.

„Това стратегическо партньорство ще позволи на MoneyGram значително да подобри дейността си и да даде възможност на милиони хора по света да се възползват от подобрената му ефективност. Това е огромно събитие в подпомагането на трансформацията на трансграничните плащания и очаквам дългосрочно, много стратегическо партньорство между нашите компании”, каза Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на Рипъл.

Източник

https://cryptalaxy.com/category/%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%80%D0%B8%D0%BF%D1%8A%D0%BB-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8/

3 Replies to “Рипъл обяви партньорството си с гиганта за парични преводи MoneyGram

Leave a Reply