Рипъл настъпва към внедряване на XRP Ledger в централните банки

На фона на продължаващо съдебно дело с Американската комисия за ценни книжа и борси (SEC), Рипъл настоява да представи своя XRP Ledger на централните банки.

Компанията за трансгранични плащания се стреми да наеме трима мениджъри на технически партньори на централната банка, по един за всеки от нейните офиси в Сан Франциско, Ню Йорк и Лондон.

Който и да заеме новите длъжности, ще бъде натоварен със задачата да проектира и внедри проекти на централната банка за дигитална валута (CBDC).

Рипъл отбелязва, че банките могат да издават стабилни монети на XRP Ledger (XRPL).

„Създаден за плащания, XRPL може да се използва и за подпомагане на издаването на стабилни монети с уникална, заменима функционалност на токена, наречена Издадени валути.

Издадените валути са проектирани да бъдат идеалната стабилна платформа, осигуряваща проста, но богата функционалност за управление на емитента, която улеснява създаването, емитирането и управлението на всеки актив – включително стабилните монети.“

XRP е монета за обмен, а не ценна книга според Министерството на финансите на Обединеното кралство

Миналата седмица Службата на контролера на валутата (OCC) обяви, че банките могат да използват стабилни монети за плащания, докато служат като възел в независими мрежи за проверка на възли (INVN).

Рипъл, известен с високия си оборот, в момента рекламира общо 27 отворени позиции. Компанията наскоро нае Деврай Варадхан като нов старши вицепрезидент по инженерство.

Leave a Reply