Рипъл и MoneyGram ще помогнат на трансграничните плащания

Вероятно една от най-обещаващите ползи от криптовалутите е техният потенциал да намалят драстично разходите и времето, необходимо за прехвърлянето на пари. В съответствие с това обещание xRapid от Ripple Labs беше разработено като решение за ликвидност за доставчиците на плащания и финансовите институции, които искат да ускорят трансграничните плащания.

Според интервю за PYMNTS, MoneyGram, една от най-големите компании за парични преводи по света, наскоро подписа двугодишна сделка с Рипъл, за да използва нейния продукт xRapid за уреждане на трансграничните плащания. Очаква се този ход значително да увеличи дневния обем на търговия с Рипъл (XRP), тъй като криптовалутата е единица стойност xRapid, използвана за уреждане на валутните преводи.

Четете още: Рипъл обяви партньорството си с гиганта за парични преводи MoneyGram

Този ход е част от по-голяма пилотна програма, която и Ripple Labs, и MoneyGram стартираха, след като Рипъл придоби 50 милиона долара дял в MoneyGram по-рано тази година.

На въпроса за необходимостта от стратегическо партньорство между компаниите, Kahina Van Dyke, SVP на Рипъл каза: „Ние просто се справихме със система, за която знаехме, че е неефективна (и) разочароваща. Банковата система не е изградена за рентабилен трансфер на малки суми пари през граница“. Тя добави, че криптовалутите като Рипъл са специално предназначени за справяне с проблема.

Запознайте се с Койнбейз тук

Пилотната програма не е първата по рода си, тъй като подобна пробна програма бе сключена с Western Union по-рано тази година. Въпреки това, не означава, че цифровите валути като Рипъл (XRP) могат да бъдат свързани помежду си с по-традиционни платежни услуги, потенциално осигурявайки едновременно стимулиране на крипто икономиката и подобряване на вече установени играчи като MoneyGram.

През последните три години Рипъл си партнира с множество банки и финансови институции и стартира няколко нови продукта, като всички те допринесоха за криптовалутата, постигайки обща пазарна капитализация над 16 млрд. долара, което я прави третата най-ценна криптовалута.

Четете още: Всички новини за Рипъл

По отношение на обема, MoneyGram понастоящем е четвъртият по големина доставчик на платежни преводи в света, но неговият обем е само около половината от този на третия най-голям доставчик на платежни услуги, Transferwise. Ясно е, че това партньорство може да доведе до това, че MoneyGram ще придобие значително технологично предимство пред конкурентите си, което потенциално ще му позволи да улови по-голям дял от пазара.

Освен xRapid, Рипъл добавя и други продукти от настоящото си портфолио, включително xCurrent и xVia. Продуктът xCurrent е предназначен за банките. Те могат да го използват като глобален процесор за плащания, почти като традиционна текуща сметка. Докато xVia е насочена към компании, които искат просто да извършват плащания в мрежи чрез свързване с RippleNet. Заедно тези продукти могат да направят Рипъл по-ценен като актив през следващите години.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply