Рипъл: Дори големите банки ще възприемат Криптото

Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на проекта за криптовалута Рипъл заяви, че дори и най-големите световни банки един ден ще бъдат принудени да възприемат криптовалутите и блокчейн технологиите, въпреки че за момента ги отричат.

Той разказа това на Кара Суишър за подкаста ѝ Recode Decode. Гарлингхаус подчерта, че Рипъл не се бори срещу настоящата банкова институция, а сътрудничи с регулаторните органи и финансовите институции. Той смята, че системите, които се опитват да намерят начини да заобиколят държавните ограничения, свързани с прането на пари и финансирането на тероризма, в крайна сметка ще се провалят, защото банките ще останат:

„Не ги мисля банките […] Правителствата ще се сменят. Банките налагат регулаторна рамка, която аз лично намирам за много важна за обществото. Аз лично вярвам, че банките ще продължат да изпълняват ролята си, те са добри в това […] Аз смятам, че това е нов набор от технологии, от които те могат да се възползват, за да развият своя бизнес. ”

Четете още: Първата крипто-транзакция между централната банка на Канада и Сингапур бе успешна

Тъй като банките биха били естествена част от решението, Гарлингхаус смята, че сътрудничеството ще бъде жизненоважно. Той отбеляза, че XRP и Рипъл имат за цел да намалят разходите за трансграничните преводи на пари в банките. Според него обаче не всички регионални и топ-банки ще приемат това на този етап:

„99% от банките обичат това, което правим, защото демократизираме нещо, което е в ръцете на малък брой банки, техни конкуренти… (дори) най-големите от големите…“

Източник

One Reply to “Рипъл: Дори големите банки ще възприемат Криптото”

Leave a Reply