Резервации за хотел на NFT, които могат да бъдат препродадени, ако не можете да дойдете

Накратко

Хотелиерската и туристическата индустрия внедряват блокчейн технологията

Почивките вече могат да се продават като НФТ и да се препродават, ако купувачът не може да ги използва.

Спекулаторите теоретично биха могли да купуват почивки на NFT месеци преди това, след което да ги обърнат, когато наличността стане ограничена.

Резервации за хотели на NFT: Туристическата индустрия се насочва към блокчейн. Сега те използват НФТ за продажба на туристически продукти, които могат да бъдат препродадени, ако купувачът не може да осъществи пътуването.

Италианската компания Takyon предлага нов продукт, който използва NFT за представяне на резервации. Стартъпът иска да направи радикална промяна в начина, по който клиентите си представят пътуването.

Механизмът ще се основава на т.нар. тарифи за препродажба. Цената, която може да бъде препродадена, позволява на госта да я продаде и прехвърли, в случай че не може да използва резервацията си. Този нов продукт се появява в настоящия икономически контекст, изпълнен с промени и нестабилност.

Когато даден гост резервира място за настаняване с препродажба, компанията генерира незаменим жетон (NFT), който представлява обекта. Тъй като е NFT, той може да бъде прехвърлен по сигурен и проверим начин на всеки потребител навсякъде по света. Това става, без да е необходимо двете страни да се познават. Не е необходимо те да имат отношения на доверие помежду си.

Резервации за хотели на NFT

Takyon е иновативен стартъп, зад който стоят трима млади предприемачи – Антонио Пикоци, Джузепе Монтелеоне и Николо Франческо Марино. Целта им е да променят пазара на туристически резервации в Италия. Само за няколко дни от създаването си; компанията е натрупала 5 000 последователи в Instagram и над 1,3 хил. посещения на уебсайта.

Takyon иска да се превърне в инструмент за резервиране на престой и преживявания чрез НФТ, като гарантира на пътуващите гъвкавост, устойчивост и уникалност.

Компанията може да превърне резервация в цифров актив (NFT), като премахне името на купувача и я направи годна за препродажба. Докато правят това, те създават тарифа за препродажба, която представлява невъзвръщаема предплатена такса за резервация. Тя струва средно с 20% по-малко в сравнение с обичайната възстановима тарифа.

Необходими са нови парадигми

Антонио Пикоци е главен изпълнителен директор и съосновател на Takyon. Той казва, че туристическите услуги, а оттам и хотелите, се нуждаят от нова парадигма, която да опрости едни и същи функции, изпълнявани от години. Антонио смята, че НФТ са липсващото парче от пъзела.

„Искаме да създадем нова парадигма в света на резервациите за пътуване. Това означава да се премине от сегашната логика на номиналност на резерва към наличието на резерв под формата на НФТ. По този начин нашите потребители ще могат да обменят пътувания и да създават уникални преживявания и спомени.“

Джузепе Монтелеоне е главен организатор на продажбите и друг съосновател на стартъпа. Той предпочита да говори за предимства, а не за промени.

„Има много ползи за всички участници в туристическата индустрия и нашите партньори ни подкрепят. Преди няколко дни публикувахме първата НФТ с Гранд хотел „Виктория“. Това е водещ хотел на езерото Комо. Други партньори се присъединяват към нас, за да получат изключителните предимства на това да бъдат част от нашата мрежа“.

Спекулатори

За спекулаторите може да настъпи ден, когато ще можете да си купите пакет за почивка до една година преди планираното. След това можете да го продадете на хората, които са готови да платят двойно повече, за да си осигурят пътуване, защото не са били организирани преди година.

Източник: https://beincrypto.com/nft-hotel-bookings-that-can-be-resold-if-you-cant-make-it/

Leave a Reply