Регулатори от Обединеното кралство одобряват първия криптовалутен хедж фонд

Prime Factor Capital е първия криптовалутен хедж фонд, одобрен като пълноправен алтернативен инвестиционен фонд от страна на Financial Conduct Authority – финансовия регулаторен орган на Великобритания, пише в статия Блумбърг.

Въпреки че е одобрена от британския наблюдател, фирмата ще спазва европейските регламенти. Съгласно тези насоки на фирмата ще бъде позволено да държи повече от 100 милиона евро под управление на активи. Това е първата агенция, одобрена да инвестира изключително в класа активи на криптовалутите.

Четете още: Рипъл: Дори големите банки ще възприемат Криптото

Основателите смятат, че като се фокусират върху един клас активи, дори и този, който носи недоверие към пазара, те ще се издигнат напред от световните си конкуренти и ще се превърнат в доверен орган в криптоинвестирането.

„Повечето вариантиза инвестиране в криптовалути са извън обхвата на регулаторите и това е голям проблем на пазар, който има толкова лоша репутация“, каза Адам Гримсли, главен оперативен директор на Prime Factor.

Запознайте се с Койнбейз тук

От Prime Factor се изисква да назначи попечител по регламентите на ЕС, за да се гарантира и потвърди връщането на инвеститорите и притежанията на фонда. Този попечител ще действа независимо от фирмата и ще осигури съгласуване на паричните потоци.

Фирмата управлява фондове за професионални и институционални инвеститори, включително лица с висока нетна стойност, семейни офиси и частни управители на богатства, според изявление на компанията.

Четете още: 74 клиники за красота в Япония сега приемат плащания в Биткойн

Няма публично достъпна информация за инвестиционната стратегия на фирмата. Екипът се състои от бивши служители от Blackrock, Legal & General, Goldman Sachs и Deutsche Bank.

Главният изпълнителен директор на първия криптовалутен хедж фонд Ник Нидермове публикува на своя уебсайт доклад, озаглавен „Заблудата на необезпечените стейбълкойни“. В него той твърди, че необезпечените стейбълкойни са проблематични. Той също така разглежда такива теми като скалируемостта на Биткойн.

Компанията не направи официален коментар по темата.

Прайм Фактор Капитал наскоро обяви предварително набиране на капитал със Speedinvest, европейски инвеститор Fintech, и Предприемач Първи, талант инвеститор.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply