Разработчик успешно хаква биткойн портфейл, за да спечели конкурс

Разработчик на Bitcoin успя да пробие BTC портфейл като част от конкурс, стартиран чрез Twitter.

Разрабочикът на Bitcoin и проекта Lightning Network, John Cantrell обясни как успял успешно да хакне BTC адрес, като проверил около трилион комбинации от семена в течение на 30 часа. Подвигът беше осъществен като част от конкурс, стартиран в Twitter от Alistair Milne – Директор по информационните технологии на Фонда за цифрова валута в Атланта.

Четете още: Индийска криптовалутна борса стартира Блокчейн образователна платформа

Milne публикува подсказки за 12-словно семе на биткойн портфейл в продължение на няколко дни. Cantrell успя да разбие мнемониката само с 8 от 12-те думи, като в крайна сметка получи наградата от 1 BTC, съдържаща се вътре.

Програмистът е наел няколко графични карти

Cantrell е решил да наеме няколко графични карти чрез GPU пазарите и услугата за изчисления в облак на Microsoft Azure, след като разбра, че неговият Macbook може да проверява само 1,250 мнемонични комбинации в секунда, използвайки своя самостоятелно написан CPU за рaзгадаване на семена.

Програмистът обясни:

„Бях притеснен от това, че другите хора могат да направят същото и затова включих такса миньор .01 BTC. Не мислех, че дори това ще е достатъчно и мислех, че може да има „надпревара към нула“, където хората непрекъснато увеличават таксата, опитвайки се да накарат миньорите да включат транзакцията си в следващия блок. “

Източник

Leave a Reply