Разклонението Мери на Кардано предлага естествена поддръжка за множество активи

Актуализациите на основателя на Кардано Чарлз Хоскинсън са от решаващо значение за развитието на екосистемата през последната година. Така е и този път, когато изпълнителният директор на IOHK предоставя на общността някои важни актуализации по време на последната си AMA. Тогава, Хоскинсън разкри, че хард форкът Мери идва през февруари, като същият обещава да предостави „естествена поддръжка на множество активи“ в мрежата на Кардано.

Дългоочакваната функционалност работи от известно време в тестовите мрежи на Кардано и се очаква събитието Hard Fork Combinator (HFC) да бъде преместено в основната мрежа, заедно с добавянето на инфраструктура за разширения модел UTXO.

Родните активи на Кардано ще бъдат реализирани по начин, който елиминира допълнителната сложност, която се изисква от Етериум за същата функционалност. Според блога на IOHK, Етериум изисква персонализиран код за дефинирани от потребителя маркери, които да се поддържат по веригата. Това добавя слой сложност, разходи (за плащане на изпълнението на кода е необходим газ) и неефективност, тъй като кодът на маркерите и за двата стандарта се репликира и адаптира, вместо да бъде част от самата система.

Пазарната капитализация на Кардано задмина Биткойн Кеш след скок от 100%

Съобщава се, че Кардано поддържа дефинирани от потребителя маркери изначално, без да е необходим персонализиран код, чрез рамката на родните маркери. Това елиминира необходимостта от използване на персонализиран код или скъпи интелигентни договори.

Всъщност Кардано се кредитира като много по-децентрализиран от Биткойн и други криптовалути, като Хоскинсон твърди, че това е изчислено от Кардано, който има 100 пъти повече уникални единици произвеждащи блокове от Биткойн. „Обикновено когато казваме децентрализация, ние имаме строго предвид количеството възли, участващи в процеса на консенсус и колко уникални хора правят блокове“, каза той и добави:

„В случая с Биткойн, 3 до 5 обикновено правят едни и същи блокове отново и отново. Ние (Кардано) разполагаме с 300-500 пула от залози, които постоянно правят блокове, които са уникални.“

Той също така отбеляза, че има над 1200 регистрирани пула от залози и така той се чувства много комфортно, като твърди, че Кардано е 100 пъти по-децентрализиран.

Всъщност, според данни на Staking Rewards, Кардано наскоро изпревари Полкадот, за да се превърне в най-децентрализираната мрежа, с над 69,53% от нейното циркулиращо предлагане. Има и някои доклади за над 100 милиона ADA, заложени на ден, със средно 1500 нови делегата в мрежата всеки ден.

Източник

Leave a Reply