Първата търговска банка в САЩ позволява на клиентите си да купуват биткойни на банкомати

Blue Ridge Bank влиза в историята като първата търговска банка, която позволява на своите клиенти да купуват и продават биткойни в своите банкомати.

В изявление базираната във Вирджиния търговска банка съобщава, че клиентите могат да „купуват и продават“ биткойни на 19 нейни банкомати.

Американската банка съобщава, че си партнира с доставчика на софтуер за Bitcoin ATM LibertyX и BluePoint ATM Solutions, за да пусне функцията за криптовалути.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на LibertyX Крис Йим съобщава, че клиентите от известно време искат възможността да купуват Биткойн от конвенционални автомати за продажба на пари в брой.

„От години потребителите искат възможността да купуват Биткойн от своите банки. Горди сме, че BRB е първата банка в страната, която предлага Биткойн услуги на своите банкомати.“

Как да купя Биткойн?

За достъп до функцията ATM Bitcoin на Blue Ridge заинтересованите потребители ще трябва да инсталират приложението LibertyX на своите смартфони. Автоматите за продажба на пари в брой ще бъдат достъпни за ползване от всеки, който има приета карта за банкомат, независимо от банката издател. Други редовни услуги за банкоматите ще продължат да се използват както обикновено.

Главният изпълнителен директор на BluePoint ATM Solutions Уейд Зиркъл очаква повече традиционни финансови институции да последват примера на Blue Ridge, тъй като търсенето на тези видове финтех услуги продължава да расте.

„Предвиждаме, че повече банки в общността и кредитни съюзи ще изискват иновативни финтех решения като тези в своите клонове…“

Blue Ridge е първата търговска банка в САЩ, която предлага достъп до Биткойн в своите банкомати, но банкоматите, използващи само крипто, съществуват повече от седем години. Първият в света банкомат за биткойни започна да работи във Ванкувър, Канада през октомври 2013 г.

В САЩ общият брой на банкоматите за Биткойн в момента е 12 885, най-големият брой от всички страни в света, според Coin ATM Radar.

Източник

Leave a Reply