Проучването показва, че 42% от инвеститорите очакват цена на биткойн от $ 15 хиляди през 2020 г.

Потресаващи 57% от анкетираните са казали, че купуват и държат криптовалута като дългосрочна инвестиция.

Проучване, проведено от основния крипто-попечител Bitcoin IRA, разкри, че 42% от клиентите на платформата очакват цената на Биткойн (BTC) да надвиши 15 000 долара до края на 2020 г.

Според съобщение от 29 юни, Bitcoin IRA анкетира над 300 свои клиенти, които отговориха на техните въпроси на доброволна основа. Потресаващи 57% от анкетираните също казаха, че купуват и държат криптовалута като дългосрочна инвестиция.

Четете още: Стойността на Биткойн се покачи стремглаво след публикация на Тръмп в Twitter относно тарифите на Китай

Bitcoin IRA има големи надежди за Биткойн

Ръководителят на маркетинга на Bitcoin IRA, Майк Шробо заяви пред Cointelegraph, че всички респонденти са инвеститори на дребно. На въпрос дали фирмата вярва, че прогнозата за цените е точна, той отговори:

„Ние твърдо вярваме в дългосрочните основни ползи и стойностни предложения, които криптовалутата предоставя на нашата финансова система. Възходящият натиск върху цените вероятно ще продължи с приемането на биткойн, увеличаването на недостига и с увеличаването на глобалното парично предлагане на фиат по време на пандемията. „

Проучването разкри също, че 53% от анкетираните са заинтересовани да печелят лихва от своите инвестиции, било чрез кредитиране или инвестиране. Освен това 46% също проявяват интерес да инвестират в благородни метали, 36% в канабис и 9% във филми.

Cointelegraph съобщи в края на май, че изпълнителният директор на компания за анализи на пазара казва, че биткойн би могъл да поеме съхранението на стойност на златото, в бъдеще, тъй като светът става все по-дигитален.

Източник

Leave a Reply