Протестиращите в Хонг Конг купуват биткойни от опасение за контрол от Китай

Протестите срещу спорен закон за екстрадиция доведоха до търговия с биткоини в Хонконг. BTC се търгува между $ 75 и $ 160 над средната глобална стойност на местната борса Tidebit, като много експерти вярват, че ще последва още по-голяма разлика.

Протестите заради противоречивия закон тласкат милиони хора по улиците на Хонконг

В Хонконг биткоинът се е повишил значително, след като седмици на политическо напрежение завършиха с протест в града. Според Би Би Си, почти 2 милиона души са излезли по улиците на Хонконг в отговор на противоречив законопроект за екстрадиране.

Четете още: Китай вдига забраната за Биткойн? Случайната обмяна е легална според адвокат

Предложеният закон ще позволи на китайските власти да екстрадират всеки гражданин на Хонг Конг в континентален Китай, което според мнозина граждани биха могли да окажат влияние върху свободите, които се ползват чрез автономния статут на Хонконг.

Хонг Конг засилва регулаторното сцепление на борсите за криптовалута и стартиращите фирми

Протестиращите поискаха оставката на главния изпълнителен директор на Хонконг Кари Лам, както и пълното премахване на предложеното законодателство. Въпреки това, въпреки решението на правителството да прекрати закона „за неопределено време“, много жители все още се тревожат за увеличаването на контрола, който Китай би могъл да има над града.

Запознайте се с Койнбейз тук

Много богати жители на Хонг Конг вече са започнали да преместват средствата си офшорно. Според Ройтерс законопроектът за екстрадиция ще позволи на съдилищата в Хонконг да замразят и конфискуват имущество, свързано с престъпления, извършени на континента, извън съществуващата разпоредба, обхващаща приходите от престъпления, свързани с наркотици.

Финансовите съветници и адвокати вече започнаха да се подготвят за масова миграция на средства към други сигурни убежища в Азия, особено в Сингапур.

Магнатите се обръщат към Сингапур, докато гражданите в Хонг Конг купуват биткойни

Докато магнатите от Хонконг бяха заети с прехвърлянето на средствата си към банките в Сингапур, жителите на Хонконг също се опитваха да намерят начин да диверсифицират активите си и да ги пазят от цената на китайските ръце.

От началото на протестите в Хонг Конг се забелязва значителен скок в цената на Биткойн за търговия. Местната криптовалутна борса Tidebit виждаше цената на BTC да нараства, достигайки цени почти $ 160 по-високи от средните в световен мащаб (приблизително 1,5% разлика).

Четете още: 1.4 милиарда китайци ще използват криптовалута след 20 години, казва експерт

Мати Грийнспан, старши анализатор в eToro, посочи, че 1 BTC ще надхвърли 73 000 HKD, или около 9,337 долара. Докато цените на Биткойн се покачиха значително през уикенда, цената му за Tidebit беше 159 долара над средния глобален темп.

Налице е също така постоянно нарастване на търсенето на Биткойн Кеш (BCH) на Local.Bitcoin.com и Paxful, като купувачите от Хонг Конг искат да закупят Биткойн подразделението както за пари в брой, така и за други алтернативни средства за плащане.

Много експерти предвиждат още по-голямо увеличение на премиите в Хонконг, тъй като жителите му изглеждат нетърпеливи да продължат протестите.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

One Reply to “Протестиращите в Хонг Конг купуват биткойни от опасение за контрол от Китай”

Leave a Reply