Прословут Dark Web престъпник предвижда 100 000 $ стойност за Биткойн и то от затвора

Основателят на Silk Road (Интернет сайт- Пътят на коприната) – Рос Уилям Улбрихт прекарва времето си в затвора, изучавайки икономическа теория и криптовалутите.

Според основоположника на най-известния Dark Web пазар в света, Bitcoin е на ръба на поредния масивен пик в цените, който ще повиши стойността му до 100 000 долара (75 000 британски лири) през 2020 г.

В момента Рос Уилям Улбрихт излежава двойна доживотна присъда в американски затвор за създаването на вече несъществуващия Silk Road, където за първи път бе използван биткойн в по-значителен мащаб. Непосредствено след ареста му през октомври 2013 г., Биткойн отбеляза първия си голям ценови пик , който изстреля стойността му от $ 100 до над $ 1000 в рамките на няколко месеца. След един срив до $ 175, той претърпя и още един положителен рестарт през 2017 г. , който го отведе до близо $ 20 000 до края на същата година.

Оттогава Биткойн отново се понижи, достигайки под $ 4000 в началото на 2019 г., преди да се възстанови до днешната цена от около 7000 долара. (В момента на ареста преди години ФБР иззе 144 000 биткойна от секретния уебсайт „ Пътя на коприната “ и Улбрихт – на стойност над 1 милиард долара).

Улбрихт твърди, че е предсказал и двете вълни от затворническата си килия и вярва, че вече се зараждаа друга прогноза, за която той казва, че е в състояние да направи, без да се лута и заблуждава от ежедневните движения на цените и общия пазарен шум, от които го изолира затвора.

В блог от шест части, сглобен от затворническите му писма, Улбрихт прилага форма на пазарен анализ, известна като Вълновата теория на Елиът, която прогнозира новите и невиждани максимални стойности на Биткойн.

Теорията му предвижда максималните и минимални нива на циклите на финансовите пазари, като идентифицира крайностите в психологията на инвеститорите, които в случая на Биткойн изглеждат далеч по-временни в сравнение с традиционните пазари поради ръста при криптовалутата.

Принципът гласи, че движението на цените в рисковите маркери е ръководено от очакването на инвеститорите, което в комбинация с масовата психология може да принуди изкуствено завишаване на цените чрез положителната обратна връзка ,отразяваща оптимизма на купувача.

Предвид изминалите ценови вълни на биткойн, Улбрихт поставя началото на следващата голяма вълна, която ще достигне между 93 000 и 109 000 долара преди 17 февруари 2021 г. Той отбелязва, че на хипотезите му не може да се гледа като на 100% чиста монета и трябва да се подхожда с подходяща доза скептицизъм.

„Имаме целева  цена… от около 100,000$. “ , пише той. „ Въпреки това, няма писано правило, че пазарните ходове трябва да бъдат пропорционални. Това е просто шаблон, чието разгръщане ще диктува тенденциите и продължението им. „

Източник : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/bitcoin-price-prediction-latest-2020-ross-ulbricht-silk-road-cryptocurrency-a9242551.html

Leave a Reply