Причината за скока на криптовалутите – мистериозен купувач

Това е причината за скока на криптовалутите – мистериозен купувач

Всеки беше поразен от бързото покачване на криптомаркета, което се случи през последните ден-два. Bitcoin (BTC), и почти всеки altcoin, се видя в двуцифрени зелени цифри, а биткойн достигна най-високата си стойност от ноември 2018 година насам.

Промяната в пазарната цена беше изненада за мнозина, тъй като беше доста непредизвестена. Ройтерс съобщава, че скокът е бил резултат от анонимен крипто-инвеститор, който е направил голяма продажба, което впоследствие предизвика ботовете да изпълнят голям обем сделки.

Оливър фон Ландсберг-Сади, основател и главен изпълнителен директор на BCB Group, заяви, че поръчка от 100 млн. долара, приблизително 20 000 БТС, разделена между Coinbase, Kraken и BitStamp, е това, което е активирало яростната търговия.

Заявете своя риг за криптовалути сега

Налице е единна поръчка, управлявана алгоритмично през тези три места, от около 20 000 БТК. Ако погледнете обемите на всяка от тези три борси – имаше синхронизирани транзакции с обем около 7000 биткойна на час.

Исторически сделките с големи поръчки са склонни да стимулират други търговци да инвестират, особено тези, които извършват сделки с помощта на алгоритми. Освен това, цената на алткоините е силно свързана с цената на биткоините, като се увеличават заедно с него.

Разбира се, това може да не е единствената причина за покачване на цените, тъй като е много трудно да се определят точните развития, които водят до промяна в цената на пазара.

Цените на биткойните бяха в застой в диапазона от $3500 – $4000 в продължение на месеци, а неотдавнашният скок е представителен за тенденцията на пазара да вижда скокове и спадове в цената за кратък период от време.

Независимо от това, пазарът предизвиква инвеститори, като показва признаци за избягване от дългата си суша и много от тях се надяват, че ще могат да постигнат големи печалби при следващото покачване. Том Лий от Fundstrat беше казал, че дава на пазара прозорец от около 6 месеца, преди да се сдобие и да се насочи към много по-високи върхове, посочвайки средната стойност от 200 дни като технически знак за растежа на пазара.

Източник

One Reply to “Причината за скока на криптовалутите – мистериозен купувач”

Leave a Reply