Приключенията на Монеро през 2017

Приключенията на Монеро през 2017

Monero е криптовалута, която се основава на протокола CryptoNote и се счита за една от криптовалутите, базирани на блок-верига, които осигуряват високи нива на анонимност както за изпращачите, така и за получателите на транзакции. Monero XMR разчита на „подписи на пръстени“, които правят почти невъзможно свързването на дадена транзакция с действителния си подател. Освен това, „Монеро“ използва „скрити адреси“, които омаловажават получателите на транзакции, което го прави експоненциално трудно да определи получателя на дадена транзакция.

Монеро стана свидетел на много промени през 2017 г., както по отношение на отворения код на валутата, така и по отношение на цената и пазарната капитализация. В цялата тази статия ще изтъкнем как Monero се промени през 2017 година.

monero1

Важно развитие на кода на Monero през 2017 година:

До сега RingCT (пръстен поверителни транзакции) беше най-важната промяна в мрежата на Monero през 2017 г. RingCTs първоначално бяха въведени през януари 2017 г. като усъвършенствана версия на „подписите на пръстена“ на Monero, за да се постигне по-добро прикриване на транзакциите. Hard fork беше насрочена за 21 септември 2017 г., но всъщност се състоя на 16 септември 2017 г. поради неочакваното нарастване на хеш мрежата до повече от 250 000 000 хеш / секунда. Hard fork въведе задължително използване на RingCT за всички сделки на Monero.

Helium Hydra беше обновяване на кода на Monero, коeто също се състоя през 2017 г. Той бе пуснат на 7 септември 2017 г. и бе разработен, за да подготви мрежата за hard fork RingCT. Helium Hydra увеличи минималния размер на подсистемите на пръстена на 5 дублирани члена в черния списък в рамките на подпис на пръстен и наложи използването на RingCTs за всички транзакции на Monero. Изданието също фиксира множество бъгове и подобри скоростта на синхронизация на мрежата. Helium Hydra също така въведе допълнителни компактни блокове, наречени „пухкави блокове“, които намалиха изискванията за широчина на честотната лента за всички оператори на възли. Актуализацията въведе също поддръжка на пълни възли за операционни системи за Android и iOS. От пухкавите блокове се очаква да подобрят синхронизацията на пълните мобилни възли в бъдеще, след като станат по-популярни.

КАК ДА ЗАПОЧНА ДА КОПАЯ?

Растеж на цената и пазарната капитализация на Monero през 2017 г.:

Годината от 2017 г. определено беше годината на Monero, тъй като цената му нарасна от около 15 долара в началото на годината до около 360 щ.д. през декември 2017 година. Още повече, цената на Monero достигна годишна стойност от около 480 долара по-рано този месец, преди да стабилизира между $ 350 и $ 360.

chartmonero

Имаше много фактори, които допринесоха за голямото покачване на цената и пазарната капитализация на Monero през 2017 г. Монеро вече се смята за една от най-анонимните днес криптовалути, които призоваха Албабей, черния пазар, да започне да приема плащания в Монеро. Повишеното приемане през 2017 г., дори и от масовите търговци, също е основен катализатор за покачването на цената на Monero. Например, до днес има около 45 музиканти, които приемат плащания от Monero, включително Sia и Mariah Carey.

Какво да очакваме през 2018 г.?

Въпреки че 2017 беше страхотна година за Monero, предстоящата година се очаква да разгърне някои вълнуващи разработки, които могат да увеличат още повече популярността и цената на CryptoNote cryptocurrency.
Очаква се все повече и повече Darknet пазари да приемат Monero като начин на плащане. Bitcoin и други криптовалути се оказаха безполезни както за продавачите, така и за клиентите на различни пазари на тъмни мрежи, поради липсата на неприкосновеност на личния живот, гъвкавост и неизследвани транзакции.

Копаенето на Монеро – отново рентабилно!

Очакваме да видим, че Monero XMR изпълнява поддръжка на множество подписи, което определено ще даде тласък на приемането на Monero през 2018 г. Подкрепата на множество подписи ще означава много както за големите търговци, така и за тъмните пазари. Всъщност, липсата на подкрепа за многозадачност е една от основните причини за възпирането на широкомащабното приемане на Monero на различни пазари на тъмни мрежи.
Въпреки че Монеро е една от криптовалутите с висока степен на анонимност, проектът „Kovri“, който се предвижда да бъде изпълнен през 2018 г., се очаква да повиши още повече нивата на неприкосновеност на Монеро. Проектът Kovri е голямо подобрение на протокола на валутата, който интегрира маршрутизиращата технология I2P в мрежата на Monero. Добавянето на Kovri към нововъведената технология RingCT ще гарантира анонимността на всяка транзакция в мрежата на Monero. Kovri е планирано да бъде интегрирана по подразбиране при всяка транзакция, така че всеки потребител в мрежата на Monero да се възползва от допълнителен слой I2P анонимност.
Доставчиците на хардуерни портфейли, включително Trezor и Ledger Wallet, са признали засиленото приемане на Monero XMR и сега работят, за да осигурят подкрепа за тази силно анонимна криптираща валута. Очакваме тези топ хардуерни доставчици да подкрепят Monero през 2018 година.

В крайна сметка си струва да се отбележи, че 2017 г. бе изпълнена с приключения за всички ентусиасти на Monero, които се радват на увеличение на цената и пазарната капитализация на 2,700%. Тъй като съветът за развитие на валутата работи за увеличаване на личните данни и анонимността на Monero, можем да очакваме още по-широко приемане и по-голям пазарен растеж през 2018 г.

Leave a Reply