„Приемането на Биткойн от институционалните инвеститори започна“, казва JP Morgan

Биткойн идва за златото, според анализатор от JP Morgan. Друг анализатор от Morgan Stanley казва, че идва за долара. „Приемането на Биткойн от институционални инвеститори едва започва“.

„Приемането на биткойн от институционални инвеститори едва започва, докато за златото приемането му от институционални инвеститори е много напреднало“, каза JPMorgan Chase & Co.

Те изчисляват, че само 0,18% от активите на семейните офиси са в Биткойн, докато за златото той е 3,3%.

Те предполагат, че част от това злато може да отиде за биткойни, като стратегиите предполагат, че нарастването на биткойните идва за сметка на златото.

Биткойн може да стане новото злато, според Стив Форбс

Главният глобален стратег в Morgan Stanley Ручир Шарма обаче казва, че нарастването на биткойните се дължи повече на долара.

„Печатът на пари вероятно ще продължи, дори когато пандемията премине“, казва Шарма в статия за FT. „С доверие или не, биткойнът ще спечели от нарастващото недоверие към традиционните алтернативи.“

„Не приемайте, че вашите традиционни валути са единствените ценни книжа или средства за размяна, на които хората някога ще се доверят. Вероятно хората с технически познания ще спрат да търсят алтернативи, докато не намерят или измислят такава. А намесата за регулиране на цифровия валутен бум, както някои правителства вече обмислят, може само да ускори този популистки бунт “, казва той.

Друга причина за нарастването на Биткойн е просто, че проучванията вече са стигнали до заключението, че това е чисто нов некорелиран актив, който би бил добър за вашия инвестиционен портфейл.

Намаляването през май тази година също допринесе поради намаленото предлагане, като Сатоши Накамото продължава да преподава на света близо 12 години по-късно.

„През последните 12 години те са нараснали буквално от нищо до 560 милиарда долара пазарна капитализация. Прищявките обикновено не издържат 12 години. За това има основателни причини – причини, които всеки инвеститор трябва да чуе “, казва Уелс Фарго.

Златото започва да пропада спрямо Биткойн

Те не изброяват причините, обещавайки да го направят през следващата година, но новите глобални пари, използвани в международната търговия от държави като Венецуела, Иран и дори Турция, е може би едно много добро обяснение защо този инструмент, полезен за мнозина, не е прищявка.

Нещо, което големите играчи сега изглежда са разбрали и милиарди се преместват в криптовалута.

Източник

Leave a Reply