Предполага се, че приложението за търгуване с криптовалути Robinhood търси $ 250 милиона след неуспехите през март

Robinhood предполагаемо отбелязва рекорден ръст на приходите на фона на пандемията на коронавирусa, разкриват анонимни източници.

Популярното приложение за търговия с акции и криптовалути имаше много проблеми през март и се предполага, че се опитва да ги компенсира с помощта на нова парична инжекция.

Според Bloomberg, Robinhood е в процес на набиране на 250 милиона долара при оценка от около 8 милиарда долара. Позовавайки се на анонимни източници, в доклада се казва, че новото финансиране ще се ръководи от съществуващите инвеститори на Robinhood, като голямата компания за рисков капитал Sequoia Capital.

Докладът също така отбелязва, че Robinhood е отбелязал рекорден ръст на приходите по време на пандемията на коронавирус, увеличавайки се от 20 милиона долара през март 2019 г. на 60 милиона долара през март 2020 г. Имаше значителен скок в новите регистрации на акаунти по време на нестабилността на пазара.

Четете още: Трафикът на крипто борсите в Русия се е увеличил с над 5% на фона на пандемията

Прекъсването на 2 март не беше единственият технически проблем, преживян от Robinhood през този месец. На 9 март платформата претърпя друго прекъсване на системата, което доведе до спиране на няколко услуги на нейната платформа. На 25 март група засегнати потребители заведе дело за иск срещу компанията, обвинявайки платформата в оставяне на своите потребители да извършват сделки с ценни книжа или да променят лимитните поръчки.

Предполагаемото финансиране на Robinhood може да бъде от решаващо значение за възвръщането на доверието на потребителите, засегнати от прекъсвания на компанията, както и за справяне с текущи правни проблеми, произтичащи от тези прекъсвания. Както бе съобщено, Robinhood започна да компенсира някои от своите потребители в средата на март, но отказа да каже колко потребители са засегнати.

Източник

Leave a Reply