Превръща ли се постепенно Samsung във важен играч на терена за Криптовалута и Блокчейн индустрията?

Изглежда, че гамата смартфони на Samsung може да е първата от множеството появили се на пазара през годините, която се наложи освен с иновации -с приемането на блокчейн и криптовалутите .

От известно време конкуренцията между технологичните гиганти е фокусирана върху характеристиките на смартфоните и подобряване функции като : спецификации на камерата, размер на екрана и резолюцията. Въпреки това, корейският технологичен гигант и създател на гамата смартфони Galaxy -Samsung има потенциал да се превърне в една от най-значимите движещи сили за приемането на крипто и блокчейн технологиите в световен мащаб.

Силата на криптовалутата и блокчейн технологията е вече факт, тя е достъпна за по-голям брой потребители благодарение на техните смартфони, предавайки буквално силата в ръцете на хората. През годините пазарът на Android процъфтява и заема около 60% от световния пазар.

Графиката по-долу показва, че между 2013 и 2019 г. тримесечният пазарен дял, притежаван от смартфони с Android, е значително по-внушителен от този, притежаван от най-големия им конкурент iOS. Иновацията на технологиите в Android телефоните, подобно на най-новата гама от телефони на Samsung, показва тиха, но очевидна промяна в посока обновяване функциите на смарт устройствата.

Смята се, че Samsung е създал процесор, който е предназначен за защита на ПИН, модел, парола и личен ключ на потребителя с комбинация,която се генерира от тяхната платформа за сигурност Knox. Това гарантира сигурността на новата им гама S20.

Samsung представи най-новата си селекция Galaxy Galaxy с 5G мрежа, компрометираща смартфоните на S20, S20 и S20 Ultra. Новите смартфони са изградени на база по-старите S10 диапазони, което означава, че Bitcoin, блокчейн, и криптовалутите се поддържат в системата, която е хост на вграден биткойн и крипто портфейл.

Представяйки своята Blockchain Keystore миналата година, Samsung първоначално поддържаха ERK-20 токена, но добавиха и биткойн през август миналата година. Използването на Samsung устройства с Blockchain Keystore позволява на потребителите да съхраняват частните си ключове за биткойн и своите крипто портфейли на устройството.

Един от най-критичните въпроси, който се пренебрегва, е контролът върху личния ключ за портфейла ,а в повечето случаи става причина за кражби и хакове на криптовалута тъй като потребителите не успяват да съхранят токени в портфейлите , за които притежават ключ. Това означава, че ако биткойни или криптовалута се съхраняват в портфейл на смартфона, това дава на собственика контрол върху личните ключове и ограничава контрола от външни компании.

Приемането на криптовалута през последните години не оправдава очакванията. Работата по подобряване опита на потребителите помогна за иновация на технологията,тя цели да популяризира и направи употребата ѝ по-достъпна. Този плавен преход и изборът на удачен за криптовалута софтуер на широко използвани устройства може да помогне за задвижването на крипто индустрията. Постепенно технологията улеснява използването на криптовалута и ще забележите, че с течение на времето се наблюдават множество промени в цялостния процес на асимилация.

Новите разработки на dApp от Samsung са също обещаващи за развитие в посока – криптовалути. Техните портфейли поддържат до четири децентрализирани приложения, това включва- CoinDuck, Cosmee, CryptoKitties и Enjin.

DApps са съвместими само с телефони от серията Galaxy , поддържани от Samsung Galaxy Store.

Позовавайки се на по-широката картина, Samsung винаги се е стремял да предлага на своите потребители нови функции и устройства като Z Flip . Мобилният гигант предлага и екстри като сгъваемия стъклен екран, който изцяло революционизира мобилната и технологичната индустрия. Тези нови идеи, в съчетание с нови финансови подходи към работата като криптовалута, означават, че новите концепции ще стават все по-достъпни и лесни за експлоатация от потребители в световен мащаб.

Чрез плавното интегриране на тези нови концепции в своите устройства, заедно със софтуера за тяхната поддръжка, Samsung убедително увеличава познанията си в крипто и блокчейн технологиите , а така едновременно разширява обхвата на своите клиенти. Повечето крипто инвеститори ще се интересуват от закупуване на мобилни телефони от марката Samsung, защото смартфоните с висока спецификация носят възможността за отлично качество на камерата и всички останали лъскави трикове, но предлагат възможността за притежание на крипто портфейл.

Източник https://www.coinspeaker.com/samsung-significant-cryptocurrency-blockchain/

Leave a Reply