Правителството на САЩ несъзнателно направи най-големия PR ход за Биткойн

Биткойн на $ 100 000 е цена прогнозирана от специалистите благодарение на основните фактори, които сигнализираха за бичото рали. Биткойнът обаче получи неочакван външен тласък от същата организация, която постоянно критикува неговата достоверност. Правителството на Съединените щати помага на основния криптоактив да отговори на очакванията на анализаторите с постоянна реклама.

Стимулиращият пакет от 1,9 трилиона долара може да промени всичко за биткойните

Последното нещо, от което се нуждае американската икономика в момента, е по-голяма инфлация. Но единственото нещо, което е необходимо на американските граждани да поддържат своето благосъстояние чрез глобалната пандемия Covid-19, е законопроект за стимулиране, подготвен от правителството на САЩ.

За биткойните това е солидна входна точка за някои от най-големите финансови институции и независими инвеститори, които ще търсят надежден склад за съхранение на богатството си, и за да запазят финансите си. Миналата година, когато беше направена първата проверка, фондовият пазар претърпя голям спад, тъй като инфлацията принуди богатите да намерят подслон в Биткойн. Златото също спадна значително, когато инвеститорите започнаха да поставят под въпрос неговия недостиг и историческото му представяне спрямо Биткойн.

Докато китовете са в по-добра позиция, за да си осигурят най-голямата печалба, по-малките инвеститори могат да изпреварят дори най-квалифицирания търговец, като просто инвестират своя стимулиращ чек от 2000 долара.

Интересното е, че някои биткойнъри, които пуснаха предишния си стимул на пазара, вече са си осигурили прилични печалби. При сегашния пазарен курс чековете за стимулиране от $ 1200, предоставена на някои граждани на САЩ, биха стрували близо 10 000 долара, ако получателите им са ги инвестирали в Биткойн.

Ироничната биткойн реклама

По-рано днес беше обявено, че пакетът от стимули за 1,9 трилиона долара трябва да бъде одобрен от Камарата и изпратен на Сената. След съобщението биткойнът скочи нагоре. Въпреки че възходящото възстановяване не може да бъде кредитирано на новините, Биткойн е длъжен да се възползва от принтерите на американски долари, работещи през нощта. По ирония на съдбата това се случва малко след като министърът на финансите Джанет Йелън изказа съмненията си относно актива.

„Не мисля, че биткойнът се използва широко като механизъм за транзакции. Това е силно спекулативен актив и мисля, че хората трябва да са наясно, че може да бъде изключително нестабилен. Притеснявам се за потенциални загуби, които инвеститорите могат да понесат.“ каза тя пред CNBC.

Скептицизмът на Йелън към биткойните може да повлияе на бъдещата политика на правителството, но биткойнърите стискат палци с надеждата за положителен резултат, тъй като секретарят вече е говорил за необходимостта от обмисляне на предимствата на цифровите валути.

'Bitcoin Doesn’t Behave Like A Payment Instrument', Says Mastercard's Vice Chair
BTCUSD диаграма от TradingView

В близко бъдеще обаче Биткойн е готов за бичи пазар, ако законопроектът получи окончателното си одобрение.

Източник

Leave a Reply