Правителствата се стремят да купят биткойни, потвърждава изпълнителният директор на NYDIG

Суверенните фондове за благосъстояние скоро може да се превърнат в следващите големи инвеститори, които ще влязат на Биткойн сцената.

Съобщава се, че държавните инвестиционни фондове правят запитвания за закупуване на Биткойн (BTC).

Според Робърт Гутман, главен изпълнителен директор на New York Digital Investment Group, фирмата е водила разговори с държавни фондове за възможни инвестиции в Биткойн.

Гутман направи това изявление, като се появи във виртуален подкаст с инвестиционния стратег и основател на Real Vision Раул Пал.

Пал също потвърди разкритието на Гутман заявявайки, че държавният фонд на Сингапур Temasek наистина е бил Биткойн инвеститор.

Според Пал, Темасек, който държи активи под управление на около 306 млрд. долара, купува нови биткойни от миньори.

В туит в четвъртък Пал характеризира предстоящото навлизане на суверенни фондове в Биткойн пространството като „стена от пари“.

Всъщност, откакто публично регистрираните фирми като MicroStrategy и Tesla започнаха да държат BTC в баланса си, имаше спекулации дали правителствата ще последват примера им.

Правейки паралели между привлекателността на Биткойн за публични фирми и суверенни фондове за благосъстояние, Гутман засегна желанието на институционалните инвеститори да хеджират своите деноминирани в долари задължения.

Вече можете да си купите Тесла с Биткойн

Според Гутман инвеститорите преоценяват портфейлите си, като добави:

„Ако погледнете на света днес на перспектива, разумно е да се запитате като инвестиционен комитет или като комитет за разпределение, [ако] имаме всички [техните] активи, деноминирани в долари спрямо деноминирани в долари пасиви, е правилно разпределителен микс.“

Още през август 2020 г., след като обяви първата си покупка на Биткойн, изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сайлър засегна дългосрочната стойност на BTC спрямо амортизиращата стойност на парите във времето.

По-рано през март Рус Кьостерич, мениджър на портфолио от Фонда за глобално разпределение на BlackRock, определи статута на златото като хедж за инфлация като преувеличен.

Понастоящем биткойнът е спаднал с 8% през последните 24 часа, което вероятно е повишаване на цената, предвид значителния спад в обема на биткойните, държани на борсите. Въпреки текущия спад, BTC все още е нарастнал с около 78% до момента през годината.

Източник

Leave a Reply