По-голям от Русия – Биткойн вече е осмата по големина валута в света!

Все още мислите, че Биткойн е минаваща прищявка? Ето ви малко интересни новини. На ниво от 8 940 долара, той е по-голям от паричната база на Русия. Това прави Биткойн осмата по големина валута в света. А цената продължава да се качва…

Кои страни имат най-голяма парична база в света?

Отговорът може да ви изненада. Вижте таблицата на Crypto Voices по-долу. Ще видите, че златото все още е най-голямата парична система в света с почти 8 трилиона долара. Въпреки това, Биткойн сериозно настъпва.

Bitcoin Base Money

Четете още: Инвеститор: Биткойн може да се възползва от икономическата криза по света

Когато става въпрос за парична база на една страна, тя се измерва по отношение на общата сума на валутата в обращение или съхраняване в търговски депозити в централната банка, а не в неговите златни резерви.

Със своя дълг от 25 трилиона долара, не е изненадващо, че въпреки че е най-голямата икономика в света, САЩ изостават на четвърто място след Япония, Китай и еврозоната, когато става въпрос за базови пари.

Запознайте се с Койнбейз тук

Може да се чудите защо богатите на петрол страни като Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства не се появяват в този доклад. Дали защото богатството им се съхранява в петрол, а не в фиатни пари? Crypto Voices казва:

Не знаем методологиите им, но Саудитска Арабия и Дания например са с фиксирани валути, така че техните основни пари са съответно USD и EUR, и не трябва да се отчитат. Правилното икономическо сравнение е паричната базова стойност на централната банка на всяка валута.

Биткойновата монетарна система вече е осмата по големина валута в света

Ако не броите златото и среброто, Биткойн вече е осмата по големина валута в света. Той идва на 9-то място след двата благородни метала.

Четете още: КойнБейз предлага бавна и стабилна крипто инвестиционна стратегия

Колко важно е това? Ами, с пазарна капитализация в момента от 162 млрд. долара и с някои анализатори, които прогнозират стойността на BTC да достигне над $ 40 хил. до края на 2019 г., след само 10 години от създаването си, това е доста голям успех.

Биткойн вече е по-голям от базовите пари на Русия, Южна Корея, Бразилия, Канада и Норвегия. С въвеждането на криптовалутата в целия свят, няма да мине много врем, преди да настигне – и изпревари – паричната база на Индия, Швейцария, Обединеното кралство и, също така, Съединените щати.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

2 Replies to “По-голям от Русия – Биткойн вече е осмата по големина валута в света!

Leave a Reply