Потребител на PayPal получи постоянен бан заради еднодневна крипто-търговия

Накратко

  • Използването на PayPal за еднодневна търговия с крипто може да доведе до спиране на акаунта ви или дори да го забрани.
  • Съобщава се, че сметката напотребител на PayPal е забранена за постоянно за търговия с крипто.
  • Обслужването на клиенти на PayPal може да се нуждае от обновяване.

Всеки, който обмисля еднодневна търговия с крипто в своята сметка в PayPal, може да поиска да преразгледа решението си, тъй като подобно действие може да доведе до постоянна забрана на акаунта.

Един потребител, който се възползва от нулевите крипто такси на PayPal, за да изтъргува за един ден над $ 10 000, получи запор на сметката си за шест месеца.

462 доларово салдо е поставено в 180-дневно задържане от PayPal

В пост в Reddit, публикуван на 25 ноември, потребител с прякора „TheCoolDoc“ разкри, че PayPal е забранил трайно акаунта му за дневна търговия с крипто. Според публикацията системата на PayPal отбелязва честите му покупки и продажби на криптовалути като „продажби на артикули“.

След многобройни спекулации относно евентуално участие в криптопространството, PayPal най-накрая се качи на влака за криптовалута през октомври. Всъщност изглежда, че неговата масивна дейност за закупуване на биткойни (BTC) допринася за текущия дефицит на BTC.

Интересът към търсенето в Гугъл на Етериум достигна най-високата си точка от февруари 2018 г. насам

Крайната цел с приемането на Биткойни от PayPal е нейните потребители да използват криптовалутата като източник на финансиране за онлайн покупки от 28-те милиона търговци на платформата. По този начин нейното приключение с криптовалута прави услугата по-скоро като портмоне на виртуална валута, отколкото на действителна размяна.

С режим на нулева такса, въведен до 2021 г., PayPal ефективно поема транзакционните разходи за всяка покупка и продажба на крипто. Това е важно, тъй като TheCoolDoc, който направи ежедневна търговия в размер на 10 000 долара за седмица, вероятно постави голяма тежест върху платформата, която да покрие тези транзакционни разходи.

Според част от действията, предприети срещу потребителя, PayPal заключи акаунта му. Според TheCoolDoc, забранената сметка все още има баланс от $ 462, който сега е на 180-дневно задържане.

Настрана от невежеството, дилемата на TheCoolDoc подчертава някои проблеми, които PayPal може да се наложи да реши. Според публикацията в Reddit, от отдела за обслужване на клиенти на платформата има още много какво да се желае.

В забързания крипто свят бърз и адекватен отговор на жалби може да популяризира или компроментира всяка услуга, която се занимава с криптовалути. За момента може да изглежда най-добре да игнорираме изкушението за високочестотна търговия чрез PayPal.

Източник

Leave a Reply