Последни данни сочат, че американците закупуват криптовалута със социалната помощ за борба с COVID-19.

Американските граждани започват да получават своите помощи в опит да се облекчат икономическите последици от COVID-19. Новите данни обаче сочат, че използват своите чекове, за да закупуват криптовалута.

Американците закупуват криптовалута със своите чекове на стойност 1200 долара

Скорошна статистическа диаграма на Брайън Армстронг, изпълнителен директор на Coinbase, твърди, че американците се обръщат все повече към криптовалутата. Армстронг сподели статистиката,отразяваща последните месеци , която показва Coinbase покупки и депозити на стойност 1200 долара .

Освен това в края на диаграмата се вижда огромен скок, а именно четирикратно увеличение. Въпреки че Армстронг не свързва непременно стимулацията с този пик, това е вероятният извод.

Чековете за финансова стимулация от 1200 долара започват постепенно да достигат до американското население. Интересно е, че помощите ще започнат да достигат до най-неблагоприятно засегнатите засегнатите от пандемията в икономически план .

Въпреки това, очевидното решение от страна на получилите чекове да закупят криптовалута е интересен развой. Американският стимулатор ще струва $1200 и сега започва да се усеща по-осезаемо от американските граждани.

Въпреки че намерението е да се подкрепят гражданите, изправени пред икономически трудности, използването на средствата за закупуване на криптовалута, надвива целта на правителството. В същото време, обаче, това показва оптимистична прогноза за пазара на криптовалута и недоверие към икономическата политика на правителството.

„Хората ще притежават криптовалута дори след приемане на пакета за стимулиране“

Решението на САЩ да издаде стимулиращи чекове в размер на 1200 долара на голяма част от населението се оказва донякъде противоречиво.

Нещо повече, граждани предполагат, че стратегията на Федералния резерв за „ко- личествено облекчаване с постоянен характер “ може да изостри въпросите, свързани с долара. Независимо от това, изглежда американците все по-често се обръщат към криптовалутата в тези несигурни времена. Уейн Чен, основател на виртуалната валутна платформа Coincurve, наскоро обяви, че американският пакет за стимулиране ще насърчи крипто пазара . Въпреки това, Чен обяви, че не вярва, планът сам по себе си драматично ще премести крипто пазара, въпреки че самият той предполага, че дългосрочният ефект ще бъде значителен: „Мисля, че хората масово ще задържат криптовалутата си дори след пакета за стимулиране … Не мисля, че едни допълнителни [хиляда долара] – извънредно захранване на банковата сметка ще предизвикат огромна активност при покупките на пазара на криптовалута.“ Тъй като събитието за биткойн наближава, остава по-малко от месец и ще бъде изключително интересно да следите пазара му.

Източник : https://newsbrig.com/fresh-data-indicates-americans-are-buying-crypto-with-stimulus-checks/3994/

Leave a Reply