Полкадот става първата блокчейн платформа, която се ребрандира по идеи на общността си

Блокчейн платформата Полкадот обяви, че е наела водещата дизайнерска агенция Koto, за да направи цялостно обновяване на дизайна. Всички ключови решения относно процеса на ребрандиране обаче ще бъдат управлявани и одобрявани от общността на Полкадот и нейните представители по веригата.

Многоверижната блокчейн платформа Полкадот се ребрандира

Полкадот, многоверижната блокчейн платформа, фокусирана върху междусистемната оперативна съвместимост, ще направи значително обновяване на бранда си. И докато ребрандирането на блокчейн обикновено не е достойно за новините, подходът на Полкадот към създаването на нов дизайн определено е такова.

Компанията се превърна в първата блокчейн система в света, която направи своята общност отговорна за ребрандирането. Обновяването на дизайна беше обявено за първи път чрез програма Polkadot Bounty, където глобалната дизайнерска агенция Koto Studio получи безвъзмездни средства за изготвяне на нов имидж на блокчейн марката.

Цената и броя туитове за Полкадот на най-високи нива за всички времена

Според официалното становище на Полкадот, Koto ще черпи данни за новата визия от общността. За да направи процеса по-рационализиран и ефективен, общността ще избере четирима „представители“, чийто принос ще бъде от решаващо значение за оформянето на дизайна на марката Полкадот.

Кейти Бътлър, ръководител на маркетинг в Moonbeam – основен проект, който трябва да стартира на платформата на Полкадот – нарече този ход „безпрецедентен“ заявявайки, че това е първият път, когато всички участници в мрежата могат да участват в развитието на марката. Тя ще действа като един от четирите представители на общността, който ще подпомага работата на Koto.

Практичен начин за използване на управлението

Проектът за ребрандиране ще бъде разделен на три фази – обсъждане, разработване и доставка. Компанията предложи награда от около 12 208 долара, която се заплаща в DOT токена на Полкадот, която покрива само фазата на обсъждане. Фазите на разработка и доставка ще бъдат по-подходящи за координация извън веригата според компанията. Фондацията Web3 се ангажира да финансира тези фази поотделно.

Първоначалната фаза ще отнеме около три месеца, а може да отнеме до седем месеца, преди новата самоличност на Полкадот да започне да функционира, казаха от компанията.

Роузи Конърс, директор в Koto, работещ по проекта Полкадот заяви, че компанията се е заела с предизвикателна задача:

„Най-вълнуващото предизвикателство за този проект е създаването на наистина децентрализирана марка, която дава възможност на общността на Полкадот да поеме собствеността, без тя да стане неузнаваема или объркваща.“

Преди това компанията е работила с водещи световни компании като Venmo, Airbnb, PayPal, Nike и Sonos. Тя също така участва в проектирането на Discord, голяма социална общностна платформа.

Leave a Reply