Полицията на метавселената вече може да ви наблюдава във виртуалните светове

Накратко

Подполковник Мохамед Абдула Абу Шехаб заяви, че силите на реда са участвали в Дубайския форум за метавселена, за да се възползват от технологиите на метавселената в областта на полицията.

По-рано 30-годишен южнокореец беше осъден на 4 години затвор за сексуални посегателства над деца в метавселената.

Дигитален аватар на жена е групово изнасилен в метавселената.

Полицията на Аджман става първата полицейска агенция, която предоставя услугите си чрез технологията metaverse. Как полицията може да ви арестува чрез метавселена?

Официалният акаунт в Twitter на полицията в Аджман обяви, че вече ще предоставя услугите си на клиентите чрез технологията metaverse.

ОАЕ посрещнаха с отворени обятия осиновяването на Web3. Последната положителна стъпка към приемането на Web3 идва след Седмицата на технологиите Gitex, на която държавните органи представиха последните технологични иновации и услуги. Преди това полицията на Аджман също участва в Дубайския форум за метавселената.

Полиция в метавселената: Има ли нужда от това? 

С нарастването на разпространението на метавселената тя със сигурност ще привлече лоши актьори. Преди няколко десетилетия никой не би помислил за киберпрестъпленията и в най-смелите си представи, но сега има правителствени органи, които контролират киберпрестъпленията. По същия начин е необходимо да се създаде полиция в метавселената, която да защитава правата на потребителите, като държи престъпленията под контрол. 

Джамилия Гриър, основател и главен изпълнителен директор на фирма за правни и бизнес консултации, смята, че „неизбежно е някои потребители да се възползват от други и да се извършват престъпления, като за съжаление вече виждаме някои от тях. Както имаме закони за справяне с престъпленията във физическия свят, така е важно да имаме и закони за справяне с престъпленията, извършени в метавселената.“

Престъпления в метавселената

Метавселената все още не е станала масова, но вече има съобщения за престъпления, извършени в нея. 30-годишен южнокореец е извършил сексуално посегателство над деца, като е приел фалшиви самоличности в популярна метавселена. Той се е представял за връстник, използвайки детски аватар, като се е свързвал с децата, изпращал им е подаръци и ги е подмамвал да изпращат снимки и видеоклипове без дрехи. Осъден е на 4 години затвор и 80-часово лечение в медицинско заведение.

По-рано, през декември 2021 г., жена сподели чрез статия в медия, че е била подложена на сексуален тормоз, а нейният аватар е бил групово изнасилен в метавселената.

„В рамките на 60 секунди от присъединяването ми бях подложена на вербален и сексуален тормоз – 3-4 мъжки аватара, с мъжки гласове, по същество, но на практика групово изнасилиха моя аватар и направиха снимки“, твърди жената. Насилниците отправяли обидни забележки, докато жената се опитвала да се измъкне.

В метавселената се съобщава за различни случаи на тормоз, расови обиди и други форми на цифрова омраза. Различни правителствени органи за борба с престъпността може скоро да започнат да следват стъпките на полицията в Аджман, за да се уверят, че потребителите се държат цивилизовано в метавселената.

Източник: https://beincrypto.com/metaverse-police-can-now-monitor-you-in-the-virtual-worlds/

Leave a Reply