Покупката на Биткойн от Тесла излиза по-изгодно от цялата година на продажбите на автомобили

Тесла вече е направила над 1 милиард долара от своята инвестиция в Биткойн.

Според Wedbush Securities гигантът за електронни автомобили Тесла вече е направил над 1 милиард долара от своята инвестиция в биткойн, която беше обявена по-рано този месец.

Всъщност най-голямата криптовалута се оказа по-печеливша от цялата година на продажба на автомобили:

Въз основа на нашите изчисления смятаме, че Тесла досега е реализирала приблизително 1 милиард долара печалба през последния месец … За да поставим това в перспектива, Тесла е на път да направи по-голяма печалба от своите Биткойн инвестиции, отколкото от продажбата на своите [електрически автомобили] коли през цялата 2020г.

Биткойнът скочи до нов рекорд от 57 553 долара на 20 февруари, което е над 48% откакто Тесла разкри своята покупка от 1,5 млрд. долара.

Първата печеливща година на Тесла

Тесла регистрира първата си година с печалба през 2020 г., като достави на своите клиенти повече от 500 000 автомобила.

Производителят на електронни автомобили е спечелил 721 млн. долара от продажбите на автомобили, поразителна разлика в сравнение с 826 млн. долара, загубени от компанията през 2019 г. Приходите му за цялата година са 31,5 млрд. долара.

Акциите на Тесла се увеличиха с над 800% през 2020 г. въпреки глобалната пандемия, а компанията ускори производството на своите автомобили.

Някои скептици не могат да не отхвърлят Тесла като балон, когато видят нейната пазарна капитализация от 749 милиарда долара. Например японският автомобилен гигант Тойота, чиято пазарна капитализация е „само“ 207,5 милиарда долара, спечели 8 милиарда долара от продажбите на автомобили само за третото тримесечие на 2020 година.

Компанията за управление на активи ARK Invest, която е ръководена от привърженика на Тесла Кейти Ууд прогнозира, че акциите на компанията могат да скочат до 22 000 долара до 2024 г., ако успее да намали разходите, да изгради фабрики по ефективен начин и да пусне собствено автономно пътуване – приветстваща мрежа, която може да застраши Uber и Lift.

Източник

Leave a Reply