Поглед към Scoin: Как кметът на Сеул иска столицата на Южна Корея да се превърне в крипто-паричен рай

Поглед към Scoin: Как кметът на Сеул иска столицата на Южна Корея да се превърне в крипто-паричен рай

Как представената планувана криптовалута от кмета на Сеул – Scoin, ще насърчи приемането на блокчейн технологията в неговия град и извън него?

Парк Ву Суун, кмет на Сеул, столицата на Южна Корея, разкри амбициозния си план да превърне града в убежище за криптираща валута и бизнес блокове, за да гарантира, че секторът на местната цифрова валута може да нарасне експоненциално, без да бъде ограничен от строгите непрактични разпоредби.

Cardano скача отново след листването си в Huobi

Scoin и блокчейн технологията


По-рано този месец, на конференция, проведена в Сеул, кметът Парк подчерта, че е важно да заеме водеща роля в четвъртата индустриална революция и да изтъкне ключови технологии като блокчейн, биткойн, криптовалутите и изкуствения интелект (AI). Най-забележимо, кметът Парк заяви, че потенциалът на технологията за блокчейн е наистина огромен и че може да се реализира върху почти всяка цифрова инфраструктура, разработена от правителството на Сеул.

По-конкретно, кметът Парк каза, че технологията може да се използва за обработка на плащания по обществените транспортни средства като автобуси и подлези и издаването на плащания за помощи за младежи. В Сеул избрана група студенти, посещаващи средни училища от семейства с ниски доходи, могат да получават месечна помощ от правителството, за да финансират обучението си и препитанието си.

Кметът Парк отбеляза, че всяка дейност, свързана с плащането, като разпределението на надбавки за гимназисти, може да бъде разрешена чрез блокчейн, тъй като технологията премахва необходимостта от посредници, доставчици на услуги от трети страни и най-вече одити от трети страни. Често правителството изисква от счетоводни фирми като Deloitte да извършват одити на публични компании и инициативи. С блокова технология, тъй като транзакциите на блокова верига могат да се виждат прозрачно в разпределената книга, одитите не са необходими.

Върдж: От семе до революция

 „Технологията Blockchain е приложима към обществените инфраструктури като системата за обществен транспорт и издаването на плащания за младежки надбавки. Наистина вярвам, че блокова технология може да се използва за захранване на повечето от правителствените дейности в Сеул“, каза кметът.

Той добави, че ако регионалните правителства или големите градове се въздържат да поемат водеща роля в улесняването на разработването на иновативни технологии, включително блокчейн, федералното правителство няма да наложи практически регламенти и ефективни политики за подпомагане на бизнеса в развиващите се индустрии. Кметът Парк заяви:

„Преди това южнокорейският народ протестира силно срещу плана на Министерството на правосъдието за забрана на търговията с криптовалути и това доведе до това, че правителството дълбоко преосмисли позицията си. Ролята на провинциалните и регионалните правителства, според мен, е първо да се прилагат иновационни технологии и да се демонстрира напредък към федералното правителство. Ако Сеул намали ограниченията върху криптовалутите и развитието на блокчейн технологията, това ще доведе до гъвкава среда за бизнеса. “

Най-амбициозният аспект на инициативата на кмета Парк да разпространява приемането на технологията е да въведе криптовалута, която е изключителна за Сеул, наречена Scoin. Екипът на кметa все още не е разкрил никакви технически подробности за криптоwalutata. Местните анализатори предсказаха, че ако Сеул всъщност пoследва плана си да създаде своя собствена криптираща валута, вероятно ще се основава на битови блокалови мрежи като ICON (ICX).

Ripple [XRP], готови ли сте за шоу? – Анализ на настроенията – 16 април

В началото на 2018 г., както вече беше съобщено от CoinInsider, правителството на Южна Корея и местните финансови органи разкриха междинните си планове за узаконяване на вътрешните първоначални предложения за монети (ICO), тъй като Какао обяви, че ще стартира блокчейн извън страната.

Макар южнокорейското правителство да изглежда сякаш се опитва да регулира блокирания сектор възможно най-стриктно, не възнамерява да навреди на местните предприятия и компании и изразява загриженост, че големите конгломерати ще напуснат Южна Корея в региони с приятелски настроения като Малта и Швейцария.

Като се има предвид изявлението на кмета на Сеул относно приложимостта на блокова технология в почти всички аспекти на инфраструктурата на правителството на Сеул, кметът вероятно очаква Scoin да бъде основната валута на Сеул и да бъде използван от потребители на всички възрасти за закупуване на билети за метро, автобуси и за изпращане и получаване пари като всяка друга валутна система.


Експертните оценки


По-рано тази година Йо Баунг-яон, професор по бизнес администрация в най-престижния южнокорейски университет в Сеул, критикува южнокорейското правителство за налагането на непрактични политики, които забраняват на бизнеса с криптираща валута да изпълнява правилно своите операции във финансовия сектор.

74 клиники за красота в Япония сега приемат плащания в Биткойн

 Изявлението на професор Йо беше направено почти веднага след като министърът на правосъдието на Южна Корея провокира потенциалното спиране на пазара на местната борса за криптооперации. Изявлението на министъра на правосъдието Парк бързо се превърна в национален въпрос, тъй като стотици хиляди граждани поискаха отстраняването на министър Парк от длъжност. На следващия ден, Министър Park предложи извинение на хората в Южна Корея и правителството подчерта, че няма да постави забрана за търговия с криптираща валута. „Мисля, че решението изглежда прекалено бързо. Не е нужно да правим това, но се притесняваме за измами. Но няма гаранция, че това спиране ще мине през Конгреса, затова имаме време. Правителствата, знаете, са противници на риска. Но икономически, мисля, че това не е добро решение. Не е нужно да бързаме, има деликатен баланс. Но много правителства гледат на това много внимателно. Някои дори обмислят да поставят валутите си в блокова система. Най-голямото предизвикателство, пред което се изправя bitcoin сега е потенциалът за злоупотреба, но това е вярно за всяка нова технология „, каза Yoo. Както беше обяснено и предложено от професор Йо, южнокорейското правителство се движи към по-разумен подход при работа с крипто-сектора, опитвайки се да намери баланс между защитата на инвеститорите и прекъсването на растежа на местните компании. Решението на кмета на Сеул, за да помогне Сеул да се превърне в център за блокчейн проекти и бизнес с криптираща валута, подобно на начина, по който Цуг помогна, Швейцария да се превърне в международен център за блокчейн инициативи, ще позволи на южнокорейския пазар на криптови валути да расте с експоненциален процент иновативни проекти, които могат да извлекат полза както в сектора на криптирания валутен курс, така и в международната финансова индустрия в дългосрочен план. Освен това кметът на Сеул подчерта, че „като се има предвид, че Сеул се превърна в лидер в четвъртата индустриална революция в области като информационните технологии, той ще трябва да продължи да изследва и изучава революционни технологии като блокчейн“.
Превод от coininsider.com

Leave a Reply