Повече от една четвърт от младите германци се интересуват от инвестиране в криптовалути

Повече от една четвърт от младите германци се интересуват от инвестиране в криптовалути

Хесен и Саксония, две провинции в Германия, наскоро проведоха съвместно проучване на над 1000 граждани относно чувствата им към биткойн, предаде германската информационна служба.

Констатациите от проучването вероятно не изненадват никого: по-младите хора са по-възприемчиви към идеята за биткойн и други криптовалути, като 28% от хората на възраст от 18 до 29 години твърдят, че закупуването им е „възможно“.

Германците разбират, че има рискове при крипто инвестирането

Изследването не е насочено към конкретна група хора, като например тези, които са „технически грамотни“, където процентът на хората, които биха прегърнали идеята, може да е различен.

Респондентите като цяло правилно са открили, че крипто-инвестициите са рискови. Повече от 50% от хората на възраст между 30 и 39 години считат инвестицията в криптовалути за опасна.

Маркетинговият директор на Лиск Тома Шутен каза за изследването:

Проучване, проведено от Германския потребителски център, показва нарастващ интерес към криптото, като повече от една четвърт от младите германци твърдят, че са склонни да инвестират в криптовалути. Това положително чувство е доказателство, че световните лидери и новатори на бъдещето осъзнават потенциала, който криптото може да предложи. Не е изненадващо, че една генерация, чийто живот се характеризира със смартфони, интернет и социални медии, виждат привлекателната функционалност, която криптовалутите предоставят като незабавно и децентрализирано средство за прехвърляне на стойност.

Попитайте ни за хардуер за добив на криптовалути тук.

Отново, обаче, проучването подчертава продължаващата двусмисленост в общественото възприятие на криптомонетите и полезността на технологията на блокчейн. По-възрастните участници в проучването продължават да възприемат крипто инвестициите като твърде „рискови“, като малко над 50 процента от хората на възраст от 30 до 39 години нямат желание за инвестиция. В същото време рентабилността все още е стимул за стимулиране на младите хора, които искат да се включат в криптосвета, както се посочва от около една четвърт от тези, които имат интерес да инвестират. Мисля, че е ясно, че ние, като общност, трябва да работим по-усилено, за да обучим хората за огромния потенциал на блокчейн технологичните предложения – криптопроектът само по себе си е само върхът на айсберга!

Кажете ни нещо, което не знаем

Резултатите от това германско проучване не се различават много от изследването, проведено преди 3 години в глобален мащаб, в което се установи, че по-голямата част от биткойнърите са млади и са участвали в криптосвета по-малко от две години.

Всичко това идва да покаже, че пространството расте през последните няколко години, но сега можем да извлечем повече информация от новите констатации, че по-зрелите групи хора все още се борят с концепцията за доверие към криптовалутите.

Друго проучване установи, че крипто пространството расте в Азия и Африка, където по начало хората са по-отворени към алтернативни платежни средства, повече отколкото в Европа.

Факторите, които отдръпват по-възрастните

Има няколко фактора, които могат да бъдат разгледани по това отношение.

Първо, волатилността е основен проблем за хората, които искат да правят дигитални трансфери, както се вижда от броя на хората (70%), които съобщават, че го смятат за рисково или опасно. За съжаление, това вероятно е нещо повече като бъг, просто така действат криптовалутите и едва ли ще се променят скоро.

Попитайте ни за хардуер за добив на криптовалути тук.

На второ място, липсата на физически досег. Това може да изглежда противоречиво, тъй като повечето хора нямат проблем да използват банкови сметки, където те също не могат да докоснат своите средства. Там обаче те знаят, че има начин, по който те могат да ги докоснат, а за много от по-възрастните участници това е важно. Дори когато страните се прехвърлят към едно напълно безкешово общество, те трябва да работят и осчетоводяват за тази група хора – дори и с държавна подкрепа на цифровите валути – както се видя при шведите, развиващи електронната крона.

Трето, тактика на уплахата. Докато усилията на традиционната банкова система се разсеяха през годините по отношение опитите ѝ да изплаши хората от криптовалутите, те все още съществуват . Това най-добре се демонстрира наскоро в Индия, където човек беше арестуван, защото притежаваше нефункционален банкомат за биткойн, а полицията съобщи, че е предупредила хората срещу биткойн.

Има, разбира се, и други фактори, но тези изглеждат най-очевидните. Хората на определена възраст, особено когато се пенсионират, нямат истински стимул да учат за нова валутна система или да се доверят на нещо, което трудно разбират – те вероятно се чувстват комфортно с по-традиционните методи.

Източник

Leave a Reply