Питър Бранд: Въздействието от разполовяването на биткойн е надценено

Известният трейдър Питър Бранд обясни защо е убеден, че въздействието от разполовяването на блок възнаграждението е по-малко важно за цената на биткойн (BTC), отколкото повечето вярват.

В туит от 17 март Бранд обясни, че счита, че дневният обем на търгуване с биткойн е неговият реален приток. Поради това той смята, че дневното намаляване на добитите биткойни е еквивалентно на около 2/100-ни от 1% от реалния приток.

Прав ли е Питър Бранд?

Бранд стигна до заключението, че намаляването на новия приток поради разполовяване са „дребни пари“, когато се разглежда като процент от реалния приток на биткойн. Все пак някои потребители на Туитър поставят под въпрос логиката зад тези туитове.

Четете още: Биткойн под $ 1K е възможно, предупреждава търговецът ветеран, Питър Бранд

Един потребител на Туитър посочи недостатък в разглеждането на дневния обем за търгуване на биткойн като реален приток. Той обясни, че – според логиката на Бранд – ако той и негов приятел купят и продадат 1 BTC 21 милиона пъти, тогава те биха държали целия запас на Bitcoin от 21 милиона BTC. Друг потребител обясни защо смята, че миньорите са много по-важни:

„Миньорите са най-голямата група от ежедневни продавачи, приятелю. Те губят 50% от дневната си способност да продават. По-малко продавачи със същото или нарастващо търсене от купувачи помага да се увеличи цената. “

Все по-мечи възгледи към биткойн

Биткойнът наблюдава все по-мечи възгледи. Както Cointelegraph съобщи по-рано днес, самият Бранд също прогнозира, че както златото, така и биткойнът скоро могат да паднат до 1000 долара.

Майк Новограц, биткойн бик и изпълнителен директор на криптовалутата Galaxy Digital, наскоро изрази подобен песимизъм, когато става дума за посоката, в която се насочва цената на биткойн. Той каза:

„[Биткойн] винаги е бил игра на увереност. Всички криптовалути са. И изглежда глобалната увереност в почти всичко се е изпарила. „

Източник

Leave a Reply