Пет смели прогнози за ДеФи и Етериум за 2021 г.

2020 г. беше огромна година за децентрализираното финансиране и мрежата Етериум, която я управлява. Следващата година може да бъде още по-голяма според някои прогнози на анализаторите в бранша.

Само за дванадесет месеца заключената обща стойност на децентрализираните финанси (ДеФи) нарасна с колосалните 2000% и започва да се формира нов финансов пейзаж. В момента изглежда, че участват само ентусиасти на криптовалутите.

В сравнение с общата пазарна капитализация на всички криптовалути, ДеФи представлява по-малко от 2% – така че има много място за растеж. 2021 г. може да бъде годината, в която той наистина започва, при условие че няма масови отрицателни разпоредби или репресии срещу стабилните монети.

Големи прогнози за ДеФи

Келвин Кой бивш партньор на Goldman Sachs и Spartan Group, направи някои смели прогнози за следващата година в крипто индустрията. Цената на Биткойн, достигаща $ 100 хил., може да е малко преувеличено, но достигането на нов рекорд за Етериум изглежда вероятно.

В момента цените на ETH все още са на 50% от върха си, като току-що надминаха $ 700 днес.

Прогнозата за Polkadot е интересна, тъй като освен стартирането на символа и няколко незначителни партньорства, има много малко новини от съперническия проект на Етериум тази година.

Дори след 400%-ния скок, анализаторите все още са развълнувани от ДеФи протокола SushiSwap (SUSHI)

Заключените в ДеФи пари (TVL) да надхвърлят 100 милиарда долара изглежда доста вероятно, тъй като това би било много по-малко увеличение от сегашните нива, отколкото вече направиха тази година.

Кох също така прогнозира, че голямо ФинТех приложение с над 100 милиона потребители ще започне да интегрира протоколи ДеФи, допълнително правейки индустрията по-достъпна за основните инвеститори на дребно.

Uniswap DeFi

В момента има шест протокола ДеФи със заключени над един милиард долара. Кох прогнозира, че броят на милиардните ДеФи токени по пазарна капитализация също ще се увеличи и той предвижда UNI, SNX, YFI, AAVE и COMP като най-добрите претенденти.

Той също така прогнозира, че стартиращи ДеФи компании ще съберат милиони, като допълнително ще увеличат своите пазарни капитализации.

Актуализация за заключените в ДеФи пари

Графиката DeFi Pulse TVL изглежда променена отново с премахването на Wrapped Bitcoin и добавянето на редица нови протоколи.

Това леко понижи цените и днес отчита TVL от 13,3 милиарда долара. Рекордът за всички времена според тези нови показатели е бил 14 милиарда долара на 20 декември, така че има явен отлив през последната седмица.

Maker остава най-доминиращият протокол с TVL от 2,6 милиарда долара и пазарен дял от малко под 20%.

Източник

Leave a Reply